WeeGeen usein kysytyt kysymykset

EMMA – Espoon modernin taiteen museo.Kuva: Julius Konttinen

WeeGeen usein kysytyt kysymykset

K: Mikä on WeeGee?
V: WeeGee on näyttelykeskus, jonka tiloissa toimivat EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU Espoon kaupunginmuseo, Mauri Kunnas -näyttely. Lisäksi Näyttelykeskus WeeGeessä on museokauppa EMMA Shop(ulkoinen linkki) ja kahvila Cafe Zoceria WeeGee(ulkoinen linkki) sekä Futuro-talo

K: Mitä eroa on WeeGeellä, EMMAlla ja KAMUlla?
V: Näyttelykeskus WeeGee on yksi Espoon kaupungin kulttuuritaloista. WeeGee ylläpitää Mauri Kunnas -näyttelyä ja Futuro-taloa sekä vastaa muun muassa aulapalveluiden järjestämisestä. Myös KAMU Espoon kaupunginmuseo on osa Espoon kulttuuripalveluja ja se toimii itsenäisenä organisaationa WeeGee-talossa. EMMA – Espoon modernin taiteen museon toiminnasta vastaa vuonna 2002 perustettu EMMA-taidemuseosäätiö.

K: Mistä nimi WeeGee tulee?
V: Tiloissa toimi aiemmin professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Weilin&Göösin kirjapainotalo. Lisää rakennuksen historiasta voi lukea täältä.

K: Miten pääsen Tapiolan metroasemalta WeeGeelle?
V: Metroasemalta kannattaa seurata Länsituulentielle johtavia kylttejä. Metrosta WeeGeelle kannattaa varautua 10–15 minuutin kävelymatkaan. 

K: Mihin WeeGeellä voi pysäköidä?
V: WeeGeen läheisyydessä on ulkopaikoitus osoitteessa Ahertajantie 5 ja pysäköintihalli Kulttuuriparkki osoitteessa Ahertajankuja 5. Kaikki parkkialueet ovat maksullisia. Parkkialueista ja pysäköinninvalvonnasta vastaa Tapiola Paikoitus Oy.(ulkoinen linkki)

K: Onko WeeGeellä esteetöntä pysäköintiä?
V: Kyllä. Esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat WeeGee-talon edessä. Esteettömältä pysäköintialueelta johtaa luiska talon pääovelle. Lue lisää esteettömyydestä täältä.

K: Saako WeeGeelle tuoda lemmikkieläimiä?
V: Lemmikkieläimiä ei saa tuoda näyttelykeskuksen tiloihin. WeeGeen tiloihin ovat tervetulleita työtehtävissä olevat opas-, avustaja- ja hypokoirat.

K: Täytyykö takit jättää naulakkoon?
V: Paksut ja märät takit täytyy jättää naulakkoon, kevyet takit saa pitää mukana. WeeGeen aulasta löytyy maksuttomia ja lukittavia lokeroita.

K: Saako repun kanssa vierailla museoissa?
V: Reppu on jätettävä säilytykseen museovierailun ajaksi. Aulasta löytyy maksuttomia ja lukittavia lokeroita. 

K: Saako lastenrattaiden kanssa kiertää museoissa?
V: Lastenrattaiden kanssa pääsee kulkemaan WeeGeen kaikissa museoissa. Hissi löytyy aulasta kahvilan vierestä, säilytyslokeroiden takaa. Lastenrattaita on myös lainattavissa aulassa.

K: Voiko museoissa ottaa valokuvia?
V: Kaikissa museoissa voi ottaa valokuvia vapaasti ilman salamaa ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Muusta ammattimaisesta tai kaupallisesta käytöstä on sovittava erikseen ko. museon kanssa. 

K: Voiko omia eväitä syödä jossain?
V: Näyttelykeskuksen kellarikerroksessa on eväiden syöntiin tarkoitetut tilat. Näyttelytiloihin ruokia ja juomia ei voi viedä, eikä aulassa ja kahvilassa ole lupa syödä omia eväitä. 

K: Minulla on esine, jonka tahtoisin lahjoittaa museolle, onko se mahdollista?
V: Museot kartuttavat kokoelmiaan omien hankintaohjelmiensa mukaisesti. Näyttelykeskus WeeGeen aulapalvelu ei ota välitettäväkseen lahjoituksia, vaan kaikista lahjoituksista tulee sopia suoraan kyseisen museon kanssa. Lahjoitukset ja hankinnat harkitaan aina tapauskohtaisesti.

K: Missä Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu ja Museo Leikki sijaitsevat?
V: Molemmat museot sijaitsevat Näyttelykeskus WeeGeen kanssa samassa pihapiirissä, osoitteessa Ahertajankuja 3. Lisätiedot museoiden omilta nettisivuilta: Museo Leikki (ulkoinen linkki)& Museo Kruunu(ulkoinen linkki)

K: Käykö Näyttelykeskus WeeGeen pääsylippu myös Suomen kello- ja korumuseo Kruunuun ja Museo Leikkiin?
V: WeeGeen pääsylippu ei käy Museo Kruunuun ja Museo Leikkiin. Katso Kruunun ja Leikin lipputiedot museoiden omilta nettisivuilta.

K: Mistä voi kysellä löytötavaroita?
V: Löytötavaroita voi tiedustella WeeGeen aulapalvelusta joko sähköpostitse weegee.info@espoo.fi tai soittamalla +358 9 81631818.

K: Pystyykö WeeGeellä maksamaan fyysisillä kulttuuriseteleillä?
V: WeeGee ei ota vastaan fyysisiä kulttuuriseteleitä. Maksuvälineinä käyvät käteisen ja pankki- ja luottokortin lisäksi erilaiset digitaaliset kulttuuriedut, kuten Epassi, Smartum, ja Edenred.