Espoo juhlii! -viikko WeeGeellä 23.–27.8.2022

Espoon kaupungiksi julistamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta, ja sen kunniaksi perinteinen Espoo-päivä laajenee viikon mittaiseksi juhlaksi myös WeeGeellä!

Kuva: Emma Suominen

Tule juhlimaan kanssamme 50-vuotiasta Espoota!

EMMA – Espoon modernin taiteen museon(ulkoinen linkki) ja KAMU Espoon kaupunginmuseon(ulkoinen linkki) näyttelyt ovat avoinna ti, la & su klo 11–17 ja ke–pe klo 11–19. Espoo-päivänä la 27.8. jatkamme iltaa WeeGeen pihan Betonikeitaalla(ulkoinen linkki) noin klo 21.30 saakka. Tämän jälkeen kannattaa vielä suunnata Espoo Cinén ulkoilmanäytökseen(ulkoinen linkki) Tapiolan Aurinkoterassille, jossa nähdään Lukas Moodyssonin elokuva Fucking Åmål klo 22 alkaen. 

WeeGeen museoihin on vapaa pääsy pe 26.8. klo 17–19 ja Espoo-päivänä la 27.8. koko päivän! WeeGeen pääsymaksuista löydät tietoa täältä(ulkoinen linkki).

Naapurimme Museo Leikki(ulkoinen linkki) ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunu(ulkoinen linkki) ovat auki to 25.8. & pe 26.8. klo 11–19 ja la klo 10–17. Espoo-päivänä la 27.8. ilmainen sisäänpääsy koko päivän!

Lisätietoa saapumisesta ja pysäköinnistä löydät täältä. Suosittelemme saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Tiistai 23.8.

klo 13–16 EMMA: Musiikkia näyttelytilassa 

Muusikko Anna Mantere kulkee näyttelytiloissa soittaen oboella klassisen musiikin ja elokuvamusiikin klassikoita.

Keskiviikko 24.8.

klo 17 KAMU: Historiakävely

Kesto noin 45 min. Lähtö Tapiolan keskustornilta, Tapiontorin puolelta.

klo 17.30−18.30 EMMA: Taide tuntuu ulkona

Kierroksella tutustutaan Tapiolan julkiseen taiteeseen ja tehdään rauhallisia kehonhuoltoharjoituksia ja havainnoidaan sitä, millaisia tunteita taide herättää omassa kehossa.

Torstai 25.8.

klo 11–14 Betonikeidas: Väännetään rautalangasta!

Museo Kruunun pajassa pääset vähän kokeilemaan metallilangan kanssa työskentelyä. Iästä ja sorminäppäryydestä riippuen tarjolla on eritasoista vääntelyä ja taivuttelua. Harjoittele valmiilla malleilla tai villiinny vääntelemään mielikuvituksesi mukaan! Työpaja on non-stop ja voit osallistua oman aikataulusi mukaan. 

klo 13 Art Goes Kapakka @ Cafe Zoceria WeeGee: Jaakko Arola

Sooloprojektissaan Jaakko Arola yhdistää hänen laajan kirjon puupuhallinsoittimia efekteihin ja kenttä-äänitteisiin. Arolan sävellykset rakentuvat elektroakustisista äänimaisemista, itse tehdyistä soittimista sekä Suomen luonnossa äänitetyistä kenttä-äänitteistä. Efektipedaalien ja erilaisten soittotapojen avulla Arola saa puupuhaltimet toimimaan samaan aikaan sekä melodiasoittimena, että basso-, harmonia- ja rytmisoittimena. Hänen materiaalinsa voi vaihdella tarkkaan sävelletystä ja sovitetusta aina täysin vapaaseen improvisaatioon.

klo 14 & 16 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 17 Betonikeidas: Maja Mannila Trio

Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r'n'b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa. 

Majan debyyttialbumi "Up & Down" julkaistiin kesäkuussa 2022.

Tuotanto yhteistyössä Espoo Big Band ry:n kanssa.

klo 17.30−19 EMMA: Kulttuurikierros Tapiolassa

Opastetulla kävelykierroksella tutustumme Tapiolan keskusta-alueen julkisiin taideteoksiin, arkkitehtuuriin ja alueen historiaan sekä vierailemme metroasemien taideteoksilla. Kierros toteutetaan EMMAn ja KAMU Espoon kaupunginmuseon yhteistyönä.

Perjantai 26.8.

EMMA: Nykyaikaa etsimässä -näyttely(ulkoinen linkki) avautuu

klo 11–15 Betonikeidas: Museo Leikin työpaja: Eläinten leikkikeidas

Museo Leikin työpajassa askarrellaan luonnonmateriaaleista mielikuvituksellisia eläinhahmoja sekä rakennetaan niille oma hauska leikkikeidas. Työpaja on non-stop ja voit osallistua oman aikataulusi mukaan. 

klo 14 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 15 Art Goes Kapakka @ Cafe Zoceria WeeGee: Milou

Miloun musiikki on akustis-elektronista ranskaksi ja englanniksi. Milou julkaisee debyyttialbuminsa syyskuussa 2022. Albumin teemana on oman itsensä uudelleen löytäminen hetkellisen kadotuksen jälkeen. Milou kirjoitti albumia keväällä 2021 Ranskassa Taiken tukemana ja siitä julkaistaan 4 singleä aikavälillä toukokuu-elokuu. Albumilla yhdistyy sekä akustiset instrumenti, elektroniset instrumentit sekä Ranskassa äänitetyt äänimaisemat.

klo 16 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 17 Betonikeidas: Riikka Keränen

Laulaja-säveltäjä Riikka Keränen on yksi suomalaisen musiikkikentän vaikuttavimmista nousevista

jazzartisteista. Vuonna 2019 perustetun yhtyeensä kanssa Keränen esittää tunnelmallista, modernia jazzia kiitosta saaneelta debyyttialbumiltaan A Vision of a Garden, joka julkaistiin Flame Jazz Recordsin toimesta helmikuussa 2022. Englanninkielisissä tarinoissa liikutaan emotionaalisesta tutkiskelusta Kamerunin sademetsiin ja ajassa taaksepäin faaraoiden ja kuningatar Nefertitin aikaan. Yhteys jazzin perinteeseen kuuluu niin Keräsen fraseerauksen hallinnassa ja scat-tekniikassa kuin jazzkvartetin luomassa virtaavassa sykkeessäkin.

Riikka Keränen, laulu
Juho Valjakka, piano
Jori Huhtala, kontrabasso
Anssi Tirkkonen, rummut

Tuotanto yhteistyössä Espoo Big Band ry:n kanssa.

Kuva: Roosa Karhu

klo 17.30–18 KAMU: Makupaloja Johtolankoja juurillemme -näyttelystä

Lauantai 27.8.

klo 12 Art Goes Kapakka @ Cafe Zoceria WeeGee: Kivinen aalto ‐runokonsertti

Esiintyjät: Louhistiina & George Bandoek Apostolakis

"Hellaakoski on jazzia!" (Siitä se ajatus sitten lähti). Kivinen aalto on runokonsertti, joka sisältää suomalaista runoutta lausunnan ja elektronisen äänimaailman avulla tulkittuna. Siinä kuullaan mm. Hellaakosken, Mannerin, Koskenniemen ja Tabermannin runoja. Kivinen aalto valmistui korona-aikana ja on kuultu vain livestriiminä. Striimiä ja kuukauden ajan katsottavana ollutta tallennetta katsottiin yli 700 kertaa, myös ulkomailta. Louhistiina (Tiinaliisa Multamäki) on sodankyläläinen lausuntataitelija. Hän on tehnyt lausuntaesityksiä 30 vuotta ja vieraillut Art Goes Kapakassa aiemmin olutrunoilla. George Bandoek Apostolakis on kreikkalaislähtöinen Kemijärvellä asuva muusikko, joka opettaa musiikkiteknologiaa Koillis-Lapin musiikkiopistossa. Kaksikko on julkaissut runokuunnelman "Neljäs ulottuvuus", joka kuullaan tänä kesänä mm. Tampereella Teatterikesän aikana.

klo 12 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 12–14 KAMU: Salapoliisikierros

klo 12−15 Betonikeidas: EMMAn Avoin taidepaja − Jälkiä

Painelemme ja kaivelemme kuvioita pieniin savilevyihin. Millaisia merkkejä ja hetken huomioita tallentaisit? Oman laatan saa mukaan, ja polttamattoman saven voi vaikka asettaa pihakiveykselle sateen huuhdottavaksi. Paja pidetään ulkona. Non-stop-pajassa voi piipahtaa oman aikataulun mukaan. Kaikenikäisille, lapset oman aikuisen kanssa. 

klo 12–15 Betonikeidas: Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin Majapaja

Tule rakentamaan eri muotoisia ja kokoisia majoja arkkitehtuurikoulu Arkin työpajaan WeeGeen pihalle! Työpajassa pääset testaamaan vahvoja ristikkorakenteita ja tutustumaan erilaisiin rakennustekniikoihin. Sateen sattuessa paja siirtyy sisätiloihin ja silloin rakennetaan majojen pienoismalleja Arkin opetustilassa WeeGeellä. Työpaja on non-stop ja voit osallistua oman aikataulusi mukaan. 

klo 13 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 13 EMMA Talks: Taide ja tekoälyt 

Keskustelutilaisuus liittyy Nykyaikaa etsimässä -näyttelyyn ja yhteistyössä Helsingin Juhlaviikkojen kanssa.

klo 14, 15 & 16 KAMU: Viimeiset 50 vuotta Espoon historiaa -opastus (kesto 15 min)

klo 18 Betonikeidas: Joonatan Henriksson Quintet

Joonatan Henriksson Quintetin musiikki juontaa juurensa erityisesti 1960-luvun harmonisesti rikkaaseen hardbop-tyylilajiin, mutta kappaleissa kuulee myös vaikutteita muista tyylilajeista, kuten modaalisesta jazzista sekä bossa novasta. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu sekä originaalisävellyksiä että tuttuja ja vähemmän tuttuja jazzstandardeja.

Joonatan Henriksson, klarinetti, piano
Eero Dunkel, kitara
Pessi Pohjola, piano
Otso Huhtala, kontrabasso
Veikka Kajamies, rummut

Tuotanto yhteistyössä Espoo Big Band ry:n kanssa.

klo 19.30 Betonikeidas: Jenny Robson Brazil Jazz Quartet

Jazzlaulaja Jenny Robsonin yhtye esittää brasilialaisia bossa novan ja samban helmiä sekä Robsonin omia sävellyksiä. Konsertin ohjelmistossa yhdistyy rytminen svengi, improvisoinnin monimuotoisuus ja energinen jazzasenne. Robson tulkitsee kappaleita portugaliksi, englanniksi kuin myös suomeksi. Tumma ja sävykäs lauluääni ja vahva tulkinta saa rinnalleen huikeat ja groovaavat jazzmuusikot: pianisti Juho Valjakan, basisti Filemon von Numersin sekä rumpali Samuel Santasärkän. Luvassa Brasilian aurinkoenergiaa musiikin voimin!

Jenny Robson, laulu
Juho Valjakka, piano
Filemon von Numers, basso
Samuel Santasärkkä, rummut

Tuotanto yhteistyössä Espoo Big Band ry:n kanssa.

Ohjelman toteuttavat:

Art Goes Kapakka
Cafe Zoceria WeeGee
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Espoo Big Band ry
KAMU Espoon kaupunginmuseo
Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki
Museo Leikki
Suomen kello- ja korumuseo Kruunu

Instagram: @weegeemuseums
Facebook: @weegeenayttelykeskus