Näyttelyt

Villa Elfvikin luontotalon ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joille liikkuminen luonnossa on vaikeaa. Espoon luonnosta kertovan perusnäyttelyn lisäksi luontotalossa on vaihtuva näyttely ja lainattavia näyttelyitä.

Vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin.

  • 25.1. - 12.3.2023, Vuoden Luontokuvat 2022 -valokuvanäyttely

  • 15.3. - 1.5.2023, Elollista ja elotonta -taidenäyttely, Outi Hägg

  • 4.5. - 18.6.2023, Saariston kevät -valokuvanäyttely, Olli Saksela ja Kirkkonummen ympäristöyhdistys/Porkkalan lintuviikko

  • 21.6. - 13.8.2023, Sudenkorentoja keväästä syksyyn - valokuvanäyttely, Kauko Tykkyläinen

Eläköön Espoo -näyttely

Luontotalon pysyvä näyttely esittelee Espoon luonnon monimuotoisuutta: lehtoa, saaristoa, lähimetsää ja lintukosteikkoa. Näyttelyssä on lisäksi kokoelma luontokarttoja, tietoa Espoon luonnon uhista ja toimista luonnon säilymiseksi.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääset käyttämään kaikkia aisteja. Voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. Näyttelyssä voit myös valita oman tekosi luonnon hyväksi ja ripustaa sen sopivaan kohtaan näyttelyssä.

Koululaisryhmille on tehtävihkoja, jotka sopivat hyvin muidenkin käyttöön. Tehtävien avulla voi perehtyä kasveihin, vesiluontoon tai metsäluontoon.  Jos haluat tutustua tehtäviin ennen vierailua, ole yhteydessä luontotalon asiakaspalveluun: villaelfvik@espoo.fi. Lähetämme sinulle sähköpostiin tehtävävihkot pdf-tiedostona.

Lainattavat näyttelyt

Luontotalon omaa tuotantoa tai yhteistyöprojekteissa toteutettuja näyttelyitä voi lainata luontotalosta maksutta muuallekin.

Katso toimipisteen tiedot
LeppävaaraTapiola