Leppävaara

Tutustu Leppävaaraan

Leppävaara on Espoon keskuksista suurin ja vilkkain. Se on pääkaupunkiseudun kolmanneksi suurin risteysasema, ja sieltä pääsee kätevästi ja nopeasti junalla tai bussilla eri puolille pääkaupunkiseutua. Myös Helsingin ja Turun välillä kulkevat kaukojunat pysähtyvät Leppävaarassa.

Tuleva kaupunkirata ja Raide-Jokeri täydentävät entisestäänkin hyviä Leppävaaran joukkoliikenneyhteyksiä. Raide-Jokeri kytkee Leppävaaran kiinteästi Otaniemeen ja metroon. Raide-Jokerin rakentamista voi seurata Raide-Jokerin verkkosivuilta(ulkoinen linkki), minkä lisäksi kannattaa tutustua Raide-Jokerin faktoihin.

Leppävaarassa asujalle kaikki kaupunkielämään kuuluva on lähellä. Alueella sijaitsee kävijämäärillä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus Sello, Suomen pääravirata Vermo, Espoon suurin urheilupuisto ja useita ratsastuskouluja. Lisäksi alueella on useita kunnallisia ja yksityisiä palveluja, kauppoja, kouluja ja päiväkoteja.

Leppävaarassa on noin 30 000 työpaikkaa eli neljännes koko Espoon paikoista. Tärkeimmät toimialat ovat vähittäis- ja tukkukauppa, informaatioala ja koulutus. Leppävaara sijaitsee Suomen suurimman informaatio- ja teknologia-alan keskittymän keskipisteessä.

Suur-Leppävaaran alueeseen lasketaan kuuluvaksi Leppävaaran, Karakallion, Kilon, Laaksolahden, Lintuvaaran, Lippajärven, Sepänkylän ja Viherlaakson kaupunginosat. Tällä hetkellä Suur-Leppävaaran alueella asuu noin 71500 ihmistä. Asukasluvun odotetaan kasvavan 100 tuhanteen vuoteen 2040 mennessä.

Oletko rakennuttaja tai sijoittaja? Tutustu tarkemmin Leppävaaran mahdollisuuksiin (englanniksi).

Lisätietoa Leppävaarasta

Mika Rantala

Projektinjohtaja+358 46 877 2843

Leppävaara

Leppävaara