Näyttelyt Lasten kulttuurikeskus Aurorassa

Lasten kulttuurikeskus Auroran Kivijalkagallerian vaihtuvat näyttelyt tarjoavat monipuolisia taide-elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. Kivijalkagalleria sijaitsee pihamaalta katsottuna Taidetalon vasemmassa päädyssä.

Galleria on avoinna ma-pe klo 9-16, sekä lauantaisin tapahtumien yhteydessä. Sunnuntaisin galleria on suljettu. 

Näyttelyihin on vapaa pääsy. 

2.-26.8.2023 | Kaisu Rissanen: Ilon pisaroita poimimme, eläimet ja ihmislapset

Tule seuraamaan seikkailevien hiirten ja muiden eläinten iloisia kohtaamisia maailman lasten kanssa, Kaisu Rissasen maalauksissa ja nukkemaailmassa! Näyttelyssä on myös esillä eri maiden lasten satuja, jotka on luettavissa paikan päällä.

Kirje taiteilijalta sinulle:
”Heippa hei! 
Olen jo varttuneessa iässä oleva mummeli. Noin 40 vuotta sitten aloin kirjoitella lapsille satuja ja loruja sekä maalata. Tässä näyttelyssä eläimet ja maailman lapset keräävät ilon pisaroita. Toivon, että iloitset ja innostut … itsekin taiteilemaan, keksimään loruja ja muuta mukavaa!”

Näyttely on avoinna ma-pe klo 9-16 sekä lauantaina 26.8. klo 10-14. Muut lauantait on suljettu.
La 26.8. on Espoo-päivä, jolloin Auroran pihalla tapahtuu muutakin:  Lumo Companyn huikea nykysirkusesitys Indigo klo 12-12.30 sekä mehiläisten ja hunajantekemisen esittelyä klo 10-14. Samalla on mahdollisuus maistaa ja ostaa Auroran omaa, tänä kesänä syntynyttä hunajaa!

1.9. -13.10.2023 | Maria Vilja: Näkymätön reppu

Näkymätön reppu -näyttelyssä nähdään samannimisen lastenkirjan kuvituksia. Näkymätön reppu kuvaa herkän lapsen tutustumista omaan hienoon tapaansa kokea maailmaa. Kirjan päähenkilö on lapsi, joka kantaa selässään näkymätöntä reppua. Repun sisällä on kaikki se mitä hän näkee, tekee, kuulee, kokee ja ajattelee: kummitusjuttu, auringonsäde, kilpajuoksu ja ruttuinen tyyny. Ja paljon, paljon muuta. Reppu tuo elämään paljon yllätyksiä – ja toisinaan myös vähän hankaluuksia. Kirjan jatko-osa Villikissareppu ilmestyy syksyllä 2023.