Lähisuhde- ja perheväkivaltatyön yksikkö Omatila

Omatila tarjoaa tukea ja turvaa espoolaisille lähisuhde- ja perheväkivaltaa kohdanneille tai sen uhan alla eläville. Asiakkaaksi voi tulla myös lähisuhteissaan väkivaltaa käyttävät naiset.

Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Soita, tule käymään tai jätä yhteydenottopyyntö sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 • p. 043 825 0535 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin 9–16
 • sähköposti: omatila@espoo.fi
 • osoite: Armas Launiksen katu 10(ulkoinen linkki), Leppävaara
 • Voit tulla käymään myös ilman ajanvarausta arkisin klo 9–11.

Omatilan työntekijät auttavat sinua tunnistamaan lähisuhdeväkivallan merkit, selviytymään kokemastasi ja irrottautumaan väkivallasta.

 • Kartoitamme tilanteesi ja teemme tarvittaessa turvasuunnitelman.
 • Opastamme sinua juridisissa ja sosiaaliturvaa koskevissa kysymyksissä.
 • Järjestämme tilannettasi selkiyttävän verkostopalaverin.
 • Asioimme eri viranomaisten luona sinun kanssasi.
 • Saatamme sinut tarvitsemasi tuen piiriin.

Tarjoamme sinulle lähisuhdeväkivallan kokemuksista selviytymiseen tähtäävää keskusteluapua. Tapaamiskertoja voi olla 1–15. Sovimme tapaamiskertojen määrästä ja keskustelujen tavoitteista kanssasi. Otamme huomioon toiveesi ja tarpeesi.

Omatila palvelee lähisuhdeväkivallan kokijoiden (sukupuolesta riippumatta) lisäksi lähisuhdeväkivaltaa käyttäviä espoolaisia naisia.

Hyvinvoinnin vahvistamiseksi -ryhmiä on tarjolla eri-ikäisille. Voit esittää meille toiveita ryhmästä, jollaiseen haluaisit osallistua.

Turva-asumispalvelut

Tarjoamme sinulle tarvittaessa turva-asumista tai turvakotiasumista väkivaltakierteen katkaisemiseksi. Turva-asumispalveluja on saatavilla ympäri vuorokauden.

Turva-asumisjakson aikana saat myös keskusteluapua, neuvontaa ja muuta tarvitsemaasi tukea. Työskentelemme kanssasi tiiviisti ja ohjaamme sinut tilanteeseesi soveltuvien palvelujen pariin. Jos perheeseesi kuuluu lapsia, työskentelemme aktiivisesti myös heidän kanssaan. Yhteistyömme jatkuu tarvittaessa myös turva-asumisjakson jälkeen.

Espoossa toimii myös turvakoti Pellas(ulkoinen linkki), joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille

Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus on matalan kynnyksen yksikkö, jonne voi hakeutua itse, omaisten kanssa tai viranomaisen ohjaamana. Ehtona ei ole rikosilmoituksen teko, vaikka siihen kannustetaankin. Siirry sivulle HUS Seri-tukikeskus(ulkoinen linkki)

Alle 16-vuotiaat hoidetaan Uuden lastensairaalan (ulkoinen linkki) ja Jorvin sairaalan(ulkoinen linkki) lasten päivystyksissä.

Lyömätön Linja(ulkoinen linkki) auttaa lähisuhdeväkivaltaa käyttäviä espoolaisia miehiä.

Lähisuhde- ja väkivaltatyön yksikkö Omatila on aikuisten sosiaalipalveluiden alaisuudessa toimiva yksikkö. Yksikössä työskentelee neljä sosiaaliohjaajaa sekä johtava sosiaalityöntekijä.

Omatila-ryhmä

Omatila-ryhmä on lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille tarkoitettu ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä. Kevään ensimmäinen tapaaminen on 20.04.2022 kello 16-18.

 • Ryhmä on luottamuksellinen ja maksuton.

 • Se on kaikille avoin.

 • Voit osallistua yhteen tai kaikkiin tapaamiskertoihin.

 • Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.