Kaupungin täydeltä lempikulttuuria – nämä kohteet ja muistot ovat espoolaisille rakkaita

Discoiltapäiviä, jazzia, lavatansseja, muraaleja ja teatteriesityksiä… Lukemattomat antoisat kulttuurikokemukset nousivat esiin, kun kysyimme Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden kunniaksi espoolaisilta heidän lempikokemuksiaan kulttuurin parissa. Lue tästä herkullisimmat poiminnat ja nappaa vinkit talteen!

Nämä kulttuurikokemukset ovat jääneet espoolaisten mieleen

”Espoossa löytyy paljon hienoja museoita, joissa pääsee tutustumaan alueen historiaa ja nykyaikaan. Kulttuurin ja luonnontieteiden, myös menneisyyttä unohtamatta.”

”Satunnaisesti Tapiolassa kulttuurikeskuksen liepeillä kulkiessa altaan portailla järjestettävät musiikkiesitykset tai harjoitukset, niitä jään aina seuraamaan.”

”EMMA, lasten robottidisco, discolasien askartelu, helminauhojen teko värilabyrintissa ja monipuolista taidetta. Hienoin ja monipuolisin taide- ja kulttuurikokemus koko perheelle. Nuuksion Luontokeskus Haltian aistielämykset on myös ollut koko perheen mieleen.”

”Jan Garbarek April Jazzissa noin 10 vuotta sitten. Muutenkin April Jazzissa on ollut hyviä musiikillisia kokemuksia.”

”Olen nähnyt upeaa katukulttuuria graffitien ja muraalien merkeissä ympäri Espoota. Mielestäni taidetta ei tulisi rajata vain taidenäyttelyihin ja rakennusten sisään. Taidetta sallitusti esille ympäri kaupunkia ja taiteesta voisivat näin nauttia kaikki.”

”Minun paras kulttuurikokemus oli, kun kävin Sellon ja Tapiolan kirjastoissa. Tosi hyvä valikoima kirjoja, musiikkia ja elokuvia. Myös kun tarvitsin kopioita tai tulostaa papereita, olivat kirjaston henkilökunta niin ystävällisiä, kärsivällisiä ja auttoivat paljon!”

”Kun 1990-luvulla pidettiin Espoon harrastajateatteripäiviä ja pääsi esiintymään Louhisaliin, oli aina aika hulppeata. Mutta yksi merkittävämpiä esityksiä mitä olen nähnyt, oli Louhisalin improillat missä Ville Virtanen imitoi Pelle Miljoonaa, nauroin niin paljon, että putosin penkiltä kauhealla rytinällä.”

”Kirjastot tarjoavat laajan valikoiman mahdollisuuksia perheille, olipa kyseessä sitten taide, elokuvat tai viihdettä koko perheelle. Se, että monet yhteisöt eri puolilta maailmaa voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain täällä, on valtava plussa. Odotan innolla kesäistä saaristomatkaa ja talvisia merikävelyjä.”

"Auroran puistossa oli hienoa valotaidetta ennen koronaa. Espoon vanhassa kirkossa myös kannattaa kuunnella Urkuyö ja Aaria torstaisin. Gallen-Kallelan museossa on hienoja näyttelyitä, niissä olen käynyt säännöllisesti. Espoossa on monta sykähdyttävää kohdetta.”

”WeeGee-talon museot ja koko miljöö ovat kiinnostavia. Kartanopuistot mm. Alberga ja Elfvik ovat mielipaikkojani ja ihastuttavat kaikkina vuodenaikoina. Lastenkulttuuria on hienosti tuotu Sellosalin ympäristöön elokuussa, ja vieläpä maksutta. Myös tänä vuonna.”

”Minulle, Soukka-seuralle ja sadoille muille vuoden upein kulttuuriteko oli Hanikan virkistyskeskus ja ihanat tiistaiset tapahtumat. Lavatanssit, mahtava rantasauna ja viihtyisä grillikatos. Espoon kulttuuri tarjosi puitteet, Soukka-seura lisukkeet ja suloiset ihmiset vauvasta vaariin tunnelman. Ehdottomasti uudestaan ensi vuonna.”

”Voisin mainita kaikki ihanat teatteriesitykset mutta nyt sanonkin, että Espoon kaupungin järjestämät discoiltapäivät meille entisille nuorille. Kaipaamme näitä kovasti. Kiitos tanssihetkistä!”

”Teatteri on antanut lukuisia elämyksiä.”

”Aikamme idolit -konsertti. Enemmän sen tyyppisiä toivoisin.”

”Sellosalin iltapäivämatineat.”

”Kulturen vid ån -tapahtumat. Sääli, että tapahtuma muutettiin minikokoiseksi ja on nykyään vain lapsille.”