Lasten viikonloppu 1.–2.10.2022

Espoon kulttuuritaloissa ja Espoonlahdessa hullaannutaan ihan kunnolla lasten kanssa kulttuuritarjonnasta ja nautitaan ihan omasta viikonlopusta! Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Lasten viikonloppu on jälleen täyttä lastenkulttuurin juhlaa. Viikonlopusta löytyy tarjontaa moneen makuun! Lokakuinen viikonloppu on kuin kujeileva nauru keskellä syksyä.

Kuva: Kerttu Penttilä

PERJANTAI 30.9. LASTEN VIIKONLOPUN ETKOT: VAUVAN PÄIVÄ

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA

Pe 30.9. klo 10
Superteatteri: PUMPULI -Vauvateatteriesitys

Tervetuloa katsomaan ja ihmettelemään, mitä pumpulinpehmeässä maailmassa tapahtuu!

PUMPULI on aisteja hivelevä, rauhallinen ja lempeä vauvateatteriesitys, jossa tunnelmat syntyvät musiikin, äänien, valojen, sanojen ja liikkeen kautta. Vauvantahtisessa esityksessä tärkeää on luonnollisuus ja rauhallisuus, ja jokainen pieni katsoja huomioidaan esityksen aikana.

Esityksen kesto on noin 20 min, jonka jälkeen vauvat saavat vapaasti ihmetellen tutustua teoksessa käytettyihin materiaaleihin.

Suositellaan 4–18 kk ikäisille

Työryhmä: Emilia Porali, Anssi Hyvönen, Tero Porali

Liput 7€ + tilausmaksu (alk. 1 €), lippu.fi(ulkoinen linkki). Sekä vauvat että aikuiset tarvitsevat oman lipun.

Pe 30.9. klo 10.30-11.15 ja 14-14.45
Väripisaroita – vauvanpäivän pop-up värikylpy

Tehdään yhteinen väriteos!

Sukelletaan suloiseen sateenkaariseikkailuun. Tylliharso kutkuttaa varpaita, vauvan naurusta sataa pilvellinen väripisaroita. Väripisaroista syntyy pienten taiteilijoiden yhteinen teos, viesti vauvuuden ihanuudesta.

Värileikissä tutkitaan ja tunnustellaan vauvan maailmaan sopivia, turvallisia ja kiinnostavia materiaaleja. Yhteisteoksen maalaamiseen käytetään myrkyttömiä elintarvikepohjaisia värejä. Varaathan mukaan pienen pyyhkeen ja vaihtovaatteet.

Ikäsuositus 4-18kk
Vapaa pääsy!

LAUANTAI 1.10.

URBAN ESPOO

La 1.10.2022 klo 10
Balalaukku(ulkoinen linkki)

Koko perheelle suunnattu Balalaukku on klovnimaisteri Hanna Terävän ja muusikko Tapani Variksen musiikki- ja klovneriaesitys, jossa kokonaiset maailmat napsahtavat esiin matkalaukun aukaisulla. Palapelimainen esitys toimii taatulla punanenäisellä logiikalla. Äänimaailma syntyy livenä, matkalaukun mittaisilla soittimilla.

Tallenne on katsottavissa maksutta 1.10.-14.10. välisen ajan.

ESPOON KULTTUURIKESKUS

La 1.10. klo 11, Flyygeliaula
Jazz for Kids

Jonas Metsäkylä – kitara
Nate Francis – basso

Luvassa monipuolista jazzmusiikkia!

Jazz for Kids on tasokkaiden jazzkonserttien sarja, johon kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Ammattimuusikot tarjoilevat täysipainoisen jazzkonsertin, jonka ohjelmisto koostuu kunkin taiteilijan oman tuotannon parhaista paloista taidokkaina ja volyymiltaan lapsiystävällisinä versioina.

Vapaa pääsy!

La 1.10. klo 15, Louhisali
Keisarin uudet vaatteet

H.C. Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Esitystä on kuvailtu anarkistiseksi ja siinä pohditaan massojen käyttäytymistä, valehtelemisen ja huijaamisen mekanismeja ja vallan vaikutusta ihmiseen.

Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Vuonna 2017 klovniduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekivät ensimmäisen koko perheen esityksensä, josta tuli heti katsojien kestosuosikki.

Kesto: noin 1 h, ei väliaikaa.
Ikäsuositus: soveltuu yli 6-vuotiaille

Liput 15,00 e + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi(ulkoinen linkki)

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA

La 1.10. klo 16-16.45, Meijeri
Jazzin taikaa - lasten osallistava jazzkonsertti

Jazzin taikaa ja improvisoinnin riemua! Mitä on jazz? Mistä se on tullut? Tämän osallistavan konsertin aikana kuulemme mikä, tekee musiikista jazzia. Jazzmuusikot avaavat jazzin mystiikkaa niin soittaen kuin myös kertoen.

Luvassa siis iloista musisointia ja yhdessä tehtyjä rytmejä perheen pienemmille ja isoimmillekin jazzdiggareille. Keikalla loistavat muusikot ja osallistujat itse!

Yhteistyössä Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelin kanssa.

Ville Vannemaa – puhaltimet
Varre Vartiainen – kitara

Kesto 45min
Vapaa pääsy!

La 1.10.2022 klo 16-19, Taidetalo
Sateenkaari soi - taidepaja

Miltä keltainen kuulostaa, tahdotko siniseen sukeltaa? Viivähdätkö mieluiten vihreässä tai oranssin kirkkaassa värinässä? Sujahdetaan värikkäisiin ajatuksiin ja kootaan taidetalon kauneimmat paperit ikiomaksi soivaksi sateenkaareksi.

Värikäs kollaasipaja sopii koko perheelle. Pienimmät taiteilijat voivat tarvita aikuisen apua saksien käytössä. Pajan suunnittelu ja toteutus: Jenni Vilander

Vapaa pääsy!

La 1.10. klo 16-19, Kivijalkagalleria
Pumpulipilviä, mutteriunelmia - Suvi-Tuuli Junttilan kuvituksia(ulkoinen linkki)

Suvi-Tuuli Junttilan kuvitusnäyttelyssä seikkailevat hänen lastenkirjoistaan tutut hahmot, mutteri, pullonkorkki, lapanen, tammenterho ja Leila. Junttila on tehnyt kuvitukset valokuvaamalla pienoismaailmoja, jotka hän on rakentanut eri materiaaleista. Kuvien tarkoitus on itse tarinan lisäksi inspiroida mielikuvitusleikkiin ja luovaan tekemiseen, jossa mikä tahansa voi olla mitä tahansa.

Näyttelyssä näet myös rullaolioiden asuttaman paperimassaplaneetan, sekä voit tutustua Junttilan kuvittamiin kirjoihin. Seikkailu alkakoon!

Kuvitusnäyttely on aikaisemmin ollut esillä Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessissä (v. 2020).

Vapaa pääsy!

La-su 1.10.-2.10.2022, Auroran pihamaa
Peukalo-Liisan Seikkailut –paikkasidonnainen kuunnelma(ulkoinen linkki)

Lasten kulttuurikeskus Auroran salaperäinen pihapiiri täyttyy kuiskauksista! Nappaa kuulokkeet ja mobiililaite mukaasi ja suuntaa Lasten kulttuurikeskus Auroraan kokemaan salaperäinen kuunnelmaseikkailu Peukalo-Liisan matkassa.

Peukalo-Liisan seikkailut – paikkasidonnainen kuunnelma on maksutta kuunneltavissa 19.8.-18.11.2022 välisen ajan osoitteessa urbanespoo.fi.  

Vapaa pääsy!

NÄYTTELYKESKUS WEEGEE

La 1.10. klo 12–16
Espoon Kuviksen taidetyöpaja

Espoo Kuviksen työpajassa taiteillaan Mauri Kunnaksen tyyliin ja virittäydytään samalla 7.10.2022 WeeGeellä avautuvan Mauri Kunnas -näyttelyn maailmoihin!

Työpajat alkavat tasatunnein klo 12, 13, 14 ja 15 ja ne on suunnattu alakoululaisille sekä perheen pienemmille.

Vapaa pääsy!

KANNUSALI

La 1.10. klo 10.30-11.15
Megamuskari

Tervetuloa laulamaan, leikkimään, liikkumaan ja loruttelemaan Megamuskariin! Muskariopettajana Tuuli Paasolainen ja pianistina Sergei Sokolov.

Megamuskari on suunnattu 0-7 -vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan "vauvasta vaariin ja mummoon"!
Megamuskari toteutetaan suomeksi, mutta mausteena käytetään myös muita kieliä kuten ruotsia ja englantia. Musiikki yhdistää kaikenkieliset ja kaikenikäiset!

Kesto: noin 40 minuuttia. Ota oma istuinalusta mukaan jos haluat istua lattialla mieluummin kuin penkeillä.

Liput 5 €/henkilö. Lipunmyynti Kannusalin aulassa ennen tapahtuman alkua. Alle 3 kk:n ikäiset vauvat osallistuvat maksutta. Kaikukorttitapahtuma.

ESPOONLAHTI

La 1.10. klo 10.3017.30 
I love 8-bit

Kokeile vanhoja pelejä ja vempaimia Espoonlahteen rantautuvassa tietokonenäyttelyssä 1.–2. lokakuuta.

I love 8-bit -retrotekniikkanäyttely esittelee aitoja ja edelleen toimivia tietokoneita 1970- ja 80-luvuilta. Tässä näyttelyssä laitteita ei tarvitse ihailla kaukaa, vaan niitä pääsee myös itse kokeilemaan. Tutustu vanhoihin kotitietokoneisiin, pelaa kasibittisiä pelejä ja koe, miten varhaisilla tietsikoilla koodattiin. 

Erityisesti kouluikäisille lapsille suunnattu mutta myös aikuisille sopiva näyttely on esillä Lippulaivan kirjaston Salonki-huoneessa Lasten viikonloppuna la–su 1.–2.10.2022 klo 10–18. Vapaa pääsy!

SUNNUNTAI 2.10.

URBAN ESPOO

Su 2.10.2022 klo 10
Megasakki(ulkoinen linkki)

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, jonka ensimmäinen levy “Siili beatboksaa” julkaistiin helmikuussa 2022. Megasakki tarjoaa kuulijoilleen rytmimusiikkia soulista hiphoppiin ja funkista r'n'b:hen. Menevä musiikki ja iloinen tunnelma saavat kaikenikäiset pyllyt ylös penkeistä. Hauskojen ja oivaltavien sanoitusten äärellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Moni biisi on saanut innoituksensa arkisista perhekommelluksista!

Esiintyjät:

Elina Arlin, laulu
Riikka Keränen, laulu
Vesa Ojaniemi, basso, syntikat, laulu
Anssi Tirkkonen, rummut

Konsertti saa ensiesityksensä su 2.10.2022 klo 10 ja on katsottavissa aina la 15.10. saakka.

Vapaa pääsy!

LASTEN KULTTUURIKESKUS AURORA

Su 2.10. klo 14 & 15, Meijeri
Amadeu Vives: Hiekka-animaatio – pieni seikkailu Espoossa

Yllättävä hiekka-animaatioesitys ihastuttaa Auroran Lasten viikonlopun ohjelmassa. 

Hiekka-animaatiossa taiteilija piirtää hiekalla muotoillen kiehtovia kuvia valkokankaalle. Muodot ja kuvat seuraavat toisiaan muodostaen yhtenäisen valloittavan tarinan. Tarinaa kuljettaa sellisti Markus Hallikaisen soittama musiikki.

Espoo 50 vuotta kaupunkina vuoden kunniaksi esityksessä seikkaillaan tutuissa espoolaisissa maisemissa pienen pyöräilijän polkiessa ympäri kotikaupunkiaan. Mihin kaikkialle pieni seikkailijamme eksyykään? Löytääkö hän Lasten kulttuurikeskus Auroran retkellään tai kenties päätyy ihmettelemään Näyttelykeskus WeeGeen Futuro-taloa?   

Tule nauttimaan valloittavasta performanssitaiteesta, joka takuulla yllättää taituruudellaan ja satumaisuudellaan. Esitys sopii kaikenikäisille.

Taiteilija Amadeu Vives on syntynyt 1978 Espanjassa ja valmistunut kuvataiteilijaksi Valencian ammattikorkeakoulusta vuona 2008, pääaineena kuvanveisto ja audiovisuaalinen viestintä.

Kesto n. 20 min
Vapaa pääsy!

Su 2.10. klo 11-14, Taidetalo
Pienten Pahvityöpaja

Pahvityöpajassa pääset kuuntelemaan satua ja rakentamaan rullaolioita lastenkirjailija Vuokko Hurmeen ja kuvittaja Suvi-Tuuli Junttilan johdolla.

Lopuksi pienet pajalaiset pääsevät kuvaamaan omat olionsa Leikkimään, pahvi! -kirjasta tutulla paperimassaplaneetalla. Pajan suunnittelu ja toteutus: Suvi-Tuuli Junttila

Vapaa pääsy!

Su 2.10. klo 11-15, Kivijalkagalleria
Pumpulipilviä, mutteriunelmia - Suvi-Tuuli Junttilan kuvituksia(ulkoinen linkki)

Suvi-Tuuli Junttilan kuvitusnäyttelyssä seikkailevat hänen lastenkirjoistaan tutut hahmot, mutteri, pullonkorkki, lapanen, tammenterho ja Leila. Junttila on tehnyt kuvitukset valokuvaamalla pienoismaailmoja, jotka hän on rakentanut eri materiaaleista. Kuvien tarkoitus on itse tarinan lisäksi inspiroida mielikuvitusleikkiin ja luovaan tekemiseen, jossa mikä tahansa voi olla mitä tahansa.

Näyttelyssä näet myös rullaolioiden asuttaman paperimassaplaneetan, sekä voit tutustua Junttilan kuvittamiin kirjoihin. Seikkailu alkakoon!

Kuvitusnäyttely on aikaisemmin ollut esillä Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessissä (v. 2020)

Vapaa pääsy!

La-su 1.10.-2.10.2022, Auroran pihamaa
Peukalo-Liisan Seikkailut –paikkasidonnainen kuunnelma(ulkoinen linkki)

Lasten kulttuurikeskus Auroran salaperäinen pihapiiri täyttyy kuiskauksista! Nappaa kuulokkeet ja mobiililaite mukaasi ja suuntaa Lasten kulttuurikeskus Auroraan kokemaan salaperäinen kuunnelmaseikkailu Peukalo-Liisan matkassa.

Peukalo-Liisan seikkailut – paikkasidonnainen kuunnelma on maksutta kuunneltavissa 19.8.-18.11.2022 välisen ajan osoitteessa urbanespoo.fi.

Vapaa pääsy!

SELLOSALI

Su 2.10.2022 klo 14-17
Galaksille mars –askartelubuffet

3-2-1... Valmiina lähtöön! Leijaile pitkin galaksia askartelubuffetin kattaukseen. Buffetissa askarrellaan kimaltavat minisiivet ja kiidetään kohti tähtisumua!

Ääretön taidebistro tarjoilee alkupalana untuvaisen leijailevaa avaruushattaraa, päätarjoiluna avaruushiukkasia ja jälkkärinä
tuikkivia tähtiä!

Hupsansaa ry:n järjestämä työpaja pidetään Sellosalin lämpiössä. Non-stop-työpaja jatkuu klo 17 asti tai niin kauan kuin askartelumateriaaleja riittää.

Vapaa pääsy, mutta ennakkovarauksen tekeminen on suositeltavaa. Varaa paikka etukäteen 30.9. mennessä: sellosali@espoo.fi.

Su 2.10.2022 klo 15
Tuomo Rannankari & Hiekkakakkuorkesteri

Palkitun lastenmusiikintekijän, Tuomo Rannankarin, koko perheen konsertissa lauletaan ja leikitään television lastenohjelmista tuttuja Tuomon lauluja. Sellosalin lavalle Tuomon kanssa nousee mainio Hiekkakakkuorkesteri.

Kesto 45 min
Suositellaan yli 3-vuotiaille

Liput 12,5 € / perhelippu (sis. 4 hlö) 42 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi(ulkoinen linkki)

NÄYTTELYKESKUS WEEGEE

Su 2.2. klo 12–16
Espoon Kuviksen taidetyöpaja

Espoo Kuviksen työpajassa taiteillaan Mauri Kunnaksen tyyliin ja virittäydytään samalla 7.10.2022 WeeGeellä avautuvan Mauri Kunnas -näyttelyn maailmoihin!

Työpajat alkavat tasatunnein klo 12, 13, 14 ja 15 ja ne on suunnattu alakoululaisille sekä perheen pienemmille.

Vapaa pääsy!

ESPOONLAHTI

Su 2.10. klo 10.3017.30 
I love 8-bit

Kokeile vanhoja pelejä ja vempaimia Espoonlahteen rantautuvassa tietokonenäyttelyssä 1.–2. lokakuuta.

I love 8-bit -retrotekniikkanäyttely esittelee aitoja ja edelleen toimivia tietokoneita 1970- ja 80-luvuilta. Tässä näyttelyssä laitteita ei tarvitse ihailla kaukaa, vaan niitä pääsee myös itse kokeilemaan. Tutustu vanhoihin kotitietokoneisiin, pelaa kasibittisiä pelejä ja koe, miten varhaisilla tietsikoilla koodattiin. 

Erityisesti kouluikäisille lapsille suunnattu mutta myös aikuisille sopiva näyttely on esillä Lippulaivan kirjaston Salonki-huoneessa Lasten viikonloppuna la–su 1.–2.10.2022 klo 10–18. Vapaa pääsy!

Espoon keskusLeppävaaraTapiola