KulttuuriEspoo X Helsinki Pride

KulttuuriEspoo on Helsinki Priden virallinen kumppani vuonna 2022. Helsinki Pride on Suomen vaikuttavin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka tuo ihmiset yhteen ja tekee tilaa sateenkaaren kaikille sävyille.

Haluamme viedä espoolaista kulttuurielämää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan

Helsinki Pride-kumppanuutemme ytimessä on yhdenvertaisuuden edistäminen ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantaminen kulttuuripalvelujen piirissä. Koulutamme henkilöstöämme yhdessä Priden kanssa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Lisäksi vuoden 2022 aikana kulttuurin tiloissa ja tapahtumissa otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet.

Liputamme Pride-viikon kunniaksi

Espoon kulttuuritalot, Talomuseo Glims sekä Espoon kirjastot liputtavat Pride-viikon kunniaksi sateenkaarilipuin. Jaa oma kuvasi liputuksesta somessa ja tägää meidät @kulttuuriespoo!

Luettavaa kirjastojen sateenkaarihyllyistä

Espoossa sateenkaarihyllyt löytyvät Entressen, Ison Omenan, Lippulaivan, Nöykkiön ja Sellon kirjastoista. Isossa Omenassa ja Lippulaivassa hylly on nuortenosastolla.

Queer-opastus EMMAssa 1.7.

Opastetulla kierroksella puhutaan siitä, miten keho ja identiteetti sekä toiseus näyttäytyvät taiteessa. Kierros sopii kaikille, jotka haluavat haastaa katsomisen ja ajattelun tapojaan.