KulttuuriEspoo - Inspiroidu

Espoosta löytyy kulttuuria jokaiseen makuun. Autamme sinua löytämään uutta ympäriltäsi! Kokoamme kuukausittain vaihtuvia koosteita ajankohtaisista vinkeistä ja sisällöistä. Tältä sivulta nappaat inspiroivimmat, yllättävimmät ja ajankohtaisimmat tärpit elokuun kulttuuritarjonnasta!

Vuoden espoolainen taiteilija Timo Torikka tuo teatterin perinteisen näyttämön ulkopuolelle

Espoon kaupunki tukee ammattitaiteilijoiden työskentelyä apurahoilla. Ammattitaiteilijan vuosiapurahan saaja, näyttelijä Timo Torikka toteuttaa yleisöä osallistavia esityksiä teatteritalojen ulkopuolella. Keväällä Torikka esitti koululaisversion Lehman Brothers -näytelmästä opiskelijoille, ja nyt hän valmistelee kirjastoihin esitystä, josta kuka tahansa pääsee nauttimaan.

Tule tutustumaan Tapiola Sinfoniettaan puolen tunnin mittaisissa minikonserteissa

Teemana on "Espoon ja musiikin historia puolessa tunnissa". Musiikin lomassa konserttimestari Jukka Rantamäki kertoo, mitä Espoossa tapahtui teoksen syntyaikoina. Keskiviikko 24.8. klo 15, 16 ja 17, Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Minikonsertteihin on vapaa pääsy.

Sukella Itämeren pyörteisiin Espoon kirjastoissa 25.8.

Me Espoon kirjastoissa rakastamme merta! Siksi juhlimme valtakunnallista Itämeripäivää monipuolisella ohjelmalla. Tervetuloa mukaan! Kaikki ohjelma on avointa ja maksutonta. Kaikenikäisten kirjavinkkejä on esillä suurimmissa kirjastoissa.

Haaveiletko oman tapahtuman toteuttamisesta Espooseen?

Kaupunki sykkii tapahtumista ja kohtaamisista, ja viihtyisään kaupunkiin kuuluvat monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonta. Kiinnostaisiko sinua tehdä oma tapahtuma Espooseen? Yksi hyvä hetki vaikuttaa omaan ympäristöön, on tehdä oma sisältö osaksi uutta Espoo juhlii! -viikkoa, joka laajentaa perinteisen Espoo-päivän viikon mittaiseksi kaupunkijuhlaksi. Kutsumme niin kaupunkilaiset kuin erilaiset ryhmät, yhdistykset ja yrityksetkin tekemään juhlaviikkoon oman näköistä ohjelmaa. Nyt on hyvä hetki aloittaa suunnittelu ja ottaa ensimmäisiä askeleita kohti toteutusta. Espoo juhlii! -viikolle 22.-26.8. soveltuu monipuolisesti erilaiset tapahtumat ja kampanjat osaksi ohjemistoa. Espoo-päivään 27.8. mukaan mahtuvat maksuttomat ja kaikille avoimet tapahtumat.

Urkuyö ja Aaria -festivaali 2022

2.6.2022 klo 16.00 – 25.8.2022 klo 20.00Espoon tuomiokirkko
  • Kulttuuritapahtumat
  • Musiikki
  • Tapiola
  • Espoon keskus
18.8.2022 klo 18.00 – 20.00Espoon tuomiokirkko
  • Kulttuuritapahtumat
  • Musiikki
  • Espoon keskus
25.8.2022 klo 18.00 – 20.00Espoon tuomiokirkko
  • Kulttuuritapahtumat
  • Musiikki
  • Espoon keskus