KulttuuriEspoo - Inspiroidu

Espoosta löytyy kulttuuria jokaiseen makuun. Autamme sinua löytämään uutta ympäriltäsi! Kokoamme kuukausittain vaihtuvia koosteita ajankohtaisista vinkeistä ja sisällöistä. Tältä sivulta nappaat inspiroivimmat, yllättävimmät ja ajankohtaisimmat tärpit toukokuun kulttuuritarjonnasta!

Queer varieteeshow ja Tormis Quartetin vierailu Virosta ilahduttavat Sellosalin kävijöitä toukokuussa

Sellosalissa 7.5. nähtävä queer varieteeshow Punch Up! – Resistance & Glitter on täynnä genre-, taide- ja sukupuolirajoja rikkovia esiintyjiä ja esityksiä. Varieteeshow tuo saman katon alle dragin, burleskin ja stand up -komiikan tämän hetken kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. 25.5. Sellosaliin saadaan kansainvälisiä vieraita naapurimaasta, kun Viron suurlähetystön kanssa yhteistyössä järjestettävä Tormis Quartetin vierailu nähdään Espoossa. Jazzia ja perinnemusiikkia kaikilla mausteilla lumoavana sekoituksena, virolaista runsasta visuaalisuutta, tunnetta ja huumoria — kaikkea tätä on Tormis Quartet. Tämän Viron pop- ja jazzkentän eturivin nimistä koostuvan nelikon konsertti on enemmän kuin vain musiikkielämys.

Tutkijat kotieläinten jäljillä

Talomuseo Glimsin toiminnallinen Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttelyssä päästään kurkistamaan DNA-tutkijan kammioon. Näyttely kertoo mielenkiintoisia, uusimpia tutkimustuloksia suomenhevosen perimästä. Näyttelyssä ja siihen tiiviisti liittyvässä ohjelmassa tutustutaan myös muihin suomalaisen maaseudun eläimiin sekä pohditaan ihmisten ja kotieläinten yhteiselon muuttumista.

Pakun täydeltä kulttuuria, liikuntaa ja neuvontaa ikäihmisille

Senioripaku tuo taide- ja kulttuurielämyksiä, liikunnanohjausta ja neuvontaa lähelle ikäihmisiä. Senioripaku pysähtyy ennalta sovituilla pysäkeillä toukokuusta syyskuuhun saakka tiistaisin ja torstaisin. Toimintaan voi osallistua yksin tai yhdessä läheisen kanssa.

Kamarimusiikkia kappeleissa -festivaali Tapiolassa ja Olarissa

Tapiola Sinfonietta järjestää 14.-15.5. Kamarimusiikkia kappeleissa -konserttisarjan, jonka teemana on ihmisen elämä syntymästä kuolemaan, puhuttelee varsinkin nykyisessä maailmantilanteessa. Syntymä ja kuolema, mitä niiden välissä tapahtuu? Entä ennen ja jälkeen? Moni pohtii näitä elämän peruskysymyksiä kirkkojen ja kappeleiden penkeissä istuessaan. Lukuisat säveltäjät ovat piirtäneet samaiset pohdintansa sävellyksiksi. Kamarimusiikkia kappeleissa -konserttisarja tarjoaa elämänmuotoisen kaarroksen kehdosta hautaan ja vähän ylikin. Tapiolan ja Olarin kirkoissa järjestettävissä konserteissa esiintyy Tapiola Sinfoniettan kamarimusiikkiyhtyeitä, ja konserttien teemoja sanoittaa kirjailija Juha Itkonen.

Lippulaivan kirjaston yhteisökeittiö mahdollistaa ruokakulttuurin kaikille

Espoonlahden uusi aluekirjasto, Lippulaivan kirjasto avautui maaliskuussa kauppakeskus Lippulaivassa. Asiakkaiden kanssa yhdessä tehty kirjasto tuo Espoonlahteen monipuoliset palvelut. Lippulaivan kirjaston erikoisuutena on kaikille avoin yhteisökeittiö Kapyysi. Asiakkaiden runsaasti toivoma kahvilamainen puoli tuo kahvitteluhetket osaksi kirjaston arkea. Yhteisökeittiö mahdollistaa asiakkaille erilaisia ruuanlaittokursseja ja -tapahtumia, ja asiakkaat voivat omatoimisestikin harrastaa ruuanlaittoa. Ruokakulttuurikin on kulttuuria!

Museot Kruunu ja Leikki avaavat Tapiolassa huhti-toukokuussa

Kulttuuriloisto-rakennus Ahertajantiellä, WeeGeen vieressä, on nyt kahden museon koti. Museo Leikki, joka aiemmin tunnettiin nimellä Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, avaa ovensa 13.5. asiakkaille. Suomen Kellomuseo on niin ikään uudistanut toimintansa, ja avautui 13.4. nimellä Suomen kello- ja korumuseo Kruunu.

Haaveiletko oman tapahtuman toteuttamisesta Espooseen?

Kaupunki sykkii tapahtumista ja kohtaamisista, ja viihtyisään kaupunkiin kuuluvat monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonta. Kiinnostaisiko sinua tehdä oma tapahtuma Espooseen? Yksi hyvä hetki vaikuttaa omaan ympäristöön, on tehdä oma sisältö osaksi uutta Espoo juhlii! -viikkoa, joka laajentaa perinteisen Espoo-päivän viikon mittaiseksi kaupunkijuhlaksi. Kutsumme niin kaupunkilaiset kuin erilaiset ryhmät, yhdistykset ja yrityksetkin tekemään juhlaviikkoon oman näköistä ohjelmaa. Nyt on hyvä hetki aloittaa suunnittelu ja ottaa ensimmäisiä askeleita kohti toteutusta. Espoo juhlii! -viikolle 22.-26.8. soveltuu monipuolisesti erilaiset tapahtumat ja kampanjat osaksi ohjemistoa. Espoo-päivään 27.8. mukaan mahtuvat maksuttomat ja kaikille avoimet tapahtumat.