KulttuuriEspoo - Inspiroidu

Espoosta löytyy kulttuuria jokaiseen makuun. Autamme sinua löytämään uutta ympäriltäsi! Kokoamme kuukausittain vaihtuvia koosteita ajankohtaisista vinkeistä ja sisällöistä. Tältä sivulta nappaat inspiroivimmat, yllättävimmät ja ajankohtaisimmat tärpit marraskuun kulttuuritarjonnasta!

Collection Kakkonen avautuu yleisölle EMMAssa 10.11.2022

Collection Kakkonen eli kauppaneuvos, keräilijä Kyösti Kakkosen laaja lasi- ja keramiikkakokoelma aukeaa yleisölle 10.11.2022 EMMAssa Näyttelykeskus WeeGeellä. Kakkosen vuosikymmenten aikana keräämällä, yli 10 000 teoksen kokoelmalla on poikkeuksellinen kulttuuriperintöarvo. EMMAan on lainattu pitkäaikaisesti 1 300 teosta ja taide-esinettä, joista noin puolet nähdään näyttelyssä. Esillä on tuotantoa kotimaisen taiteen ja muotoilun eturivin tekijöiltä Birger Kaipiaisesta Heini Riitahuhtaan ja Oiva Toikasta Alma Jantuseen.

Venäjänkielisen kirjaston kulttuurimaraton 2022

Suomen Venäjänkielinen kirjasto järjestää 14.11.-27.11.2022 jo perinteiseksi muodostuneen Kulttuurimaratonin, joka on maksuttomien venäjänkielisten tapahtumien sarja aikuisille ja lapsille. Suurin osa tapahtumista järjestetään Helmet-kirjastoissa mutta osaan tapahtumista on mahdollista liittyä myös verkossa. Kulttuurimaratonin pääkieli on venäjä. Osa tapahtumista on kuitenkin kaksikielisiä tai ne eivät vaati tietyn kielen osaamista. Vuonna 2022 festivaalin pääpaino on lasten ja nuorten ohjelmassa sekä musiikkitapahtumissa.

Häikäisevä huuliharppuyhtyeTapiola Sinfoniettassa 25.11.

Sväng on neljän miehen huuliharppuyhtye, joka on hämmästyttänyt yleisöä ympäri maailman. Nyt tämä taidoistaan ja viihdyttävyydestään tunnettu yhtye esiintyy Tapiola Sinfoniettan kanssa. Tässä konsertissa tulet huomaamaan, että ulkoisesti vaatimattoman huuliharpun mahdollisuudet ovat rajattomat. Svängfonia-konsertin johtoteemana on tango, jonka lisäksi kuullaan Balkan-rytmejä, polskaa, Sibeliusta ja Chopinia. Uudet orkesterisovitukset saavat nyt maailman ensiesityksen.

Maksuttomia taideharrastuksia 5.–7.-luokkalaisille

Espoon Harrastuspolun etsivän harrastustyön projekti järjestää tänä lukuvuonna matalan kynnyksen teatteri-, graffiti- ja musiikkiharrastuksia 5.–7.-luokkalaisille nuorille. Valikoiduilla kouluilla kokoontuviin ryhmiin voivat ilmoittautua mukaan kaikki kokeilunhaluiset nuoret koulun lähettämän Wilma-viestin kautta. Taideohjaajat suunnittelevat harrastusten sisällöt yhdessä osallistujien kanssa, ja he myös neuvovat muiden sopivien harrastusten etsinnässä.

Varjoja kivikaudelta

KAMUn aulassa aukesi 25.10. Varjoja kivikaudelta -näyttely, joka esittelee arkeologiaa ja taidetta yhdistelevän Peuransarveen tallennetut tarinat -hankkeen tuloksia ja tulkintoja.