Espoonlahden tapahtumat ja kulttuuri

Espoonlahti on luonnonläheisen ja modernin kaupunkikulttuurin kehto.

Espoonlahden kesä on täynnä tapahtumia

Espoonlahti on luonnonläheisen ja modernin kaupunkikulttuurin kehto. Kesällä 2022 Espoonlahden suuralueella järjestetään entistä enemmän ilmaistapahtumia ja taideprojekteja, joiden teemana on yhteisöllisyys.

Vuonna 2022 Espoonlahden tapahtumat juhlistavat myös 50 vuotta sitten kaupungiksi tullutta Espoota.

 

Kesäkuun tapahtumia

 

Hanikan kesätiistait tuovat Soukassa sijaitsevaan Hanikan virkistyskeskukseen kulttuuria ja urbaania mökkitunnelmaa tiistai-iltaisin 7.6.–9.8.2022 klo 17–21. Viikoittain vaihtuvassa ohjelmassa nähdään muun muassa pihajoogaa, lavatansseja ja taidetyöpajoja. Maksuttoman ja kaikille avoimen ohjelman lisäksi keskuksen rantasauna ja grillikatos ovat kesätiistaisin kävijöiden vapaassa käytössä.  Tapahtumasarjan järjestävät Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä kotiseutuyhdistys Soukka-seuran kanssa.

Juhannusaatto Hanikassa: Hanikan virkistyskeskus toivottaa Espoonlahdessa juhannusta viettävät tervetulleiksi myös pe-su 24.–26.6. Juhannuksena virkistyskeskuksessa voi saunoa ja grillata omatoimisesti klo 17–21.

Auroran kesäkiertue x Espoo 50 saapuu Soukan ja Kivenlahden asukaspuistoihin keskiviikkona 15. kesäkuuta. Puistoissa nähdään tällöin Piste-kollektiivin toteuttama Viima – mistäs nyt tuulee? – sirkusta ja fyysistä teatteria yhdistävä esitys, joka on suunnattu 3–10-vuotiaille.

Espoonlahden juhannusetkot ottavat riehakkaan varaslähdön keskikesän juhlaan torstaina 23. kesäkuuta klo 13–20! Kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden, Lippulaivan kauppakeskuksen sekä Lippulaivan kirjaston järjestämä tapahtuma tuo Lippulaivan kauppakeskuksen Solmutorille hauskaa ja kesäistä ohjelmaa joka lähtöön. Luvassa muun muassa ulkoilmakaraokea, Lippulaivan kauppakeskuksen tarjoama juhannussauna sekä kesäinen seppeletyöpaja Lippulaivan kirjastossa.

 

Heinäkuun tapahtumia

 

Fiesta Latina: Vamos a la Playa! Suosittu Fiesta Latina -klubi tuo lattaritanssit Kivenlahden uimarannalle! Lauantaina 23. heinäkuuta järjestettävässä ilmaistapahtumassa nautitaan Fiesta Latinan tarjoamien rytmien lisäksi zumbasta, tanssiopetuksesta ja hiekkarannan kesäisestä tunnelmasta. Vapaa pääsy!

 

Elokuun tapahtumia

 

Katusirkuskarnevaali valtaa Kivenlahden Meritorin 3.–4. elokuuta! Sirkuskollektiivi Arctic Ensemblen järjestämä pienoisfestivaali on erityislaatuinen yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja taiteellisesti korkealaatuisia esityksiä, joka tarjoaa katsojille spontaaneja kohtaamisia sirkustaiteen kanssa. Arctic Ensemblen lisäksi lavalla nähdään vierailevat esiintyjät Säilättäret ja Petja Päivärinne. Mukana myös Sirkus Magentan kanssa järjestettyjä ja kaikille avoimia sirkustyöpajoja. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se sopii kaikenikäisille.

Tulevat tapahtumat

28.6.2022 klo 14.00 – 18.00Matasaarentie 1, Espoo
  • Kulttuuritapahtumat
  • Musiikki
  • Tanssi
  • Espoonlahti
9.8.2022 klo 14.00 – 18.00Matasaarentie 1, Espoo
  • Kulttuuritapahtumat
  • Musiikki
  • Tanssi
  • Espoonlahti

Espoonlahden kulttuurihanke

Espoonlahti