Espoonlahden tapahtumat ja kulttuuri

Espoonlahti on luonnonläheisen ja modernin kaupunkikulttuurin kehto.

Tulevat tapahtumat

1.10.2022 klo 07.30 – 2.10.2022 klo 14.30Lippulaivan kirjasto
  • Kulttuuritapahtumat
  • Näyttelyt
  • Espoonlahti

Espoonlahden kesä on täynnä tapahtumia

Espoonlahti on luonnonläheisen ja modernin kaupunkikulttuurin kehto. Kesällä 2022 Espoonlahden suuralueella järjestetään entistä enemmän ilmaistapahtumia ja taideprojekteja, joiden teemana on yhteisöllisyys.

Vuonna 2022 Espoonlahden tapahtumat juhlistavat myös 50 vuotta sitten kaupungiksi tullutta Espoota.

 

Tapahtumia

 

Hanikan kesätiistait tuovat Soukassa sijaitsevaan Hanikan virkistyskeskukseen kulttuuria ja urbaania mökkitunnelmaa tiistai-iltaisin 7.6.–9.8.2022 klo 17–21. Viikoittain vaihtuvassa ohjelmassa nähdään muun muassa pihajoogaa, lavatansseja ja taidetyöpajoja. Maksuttoman ja kaikille avoimen ohjelman lisäksi keskuksen rantasauna ja grillikatos ovat kesätiistaisin kävijöiden vapaassa käytössä.  Tapahtumasarjan järjestävät Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä kotiseutuyhdistys Soukka-seuran kanssa.

Juhannusaatto Hanikassa: Hanikan virkistyskeskus toivottaa Espoonlahdessa juhannusta viettävät tervetulleiksi myös pe-su 24.–26.6. Juhannuksena virkistyskeskuksessa voi saunoa ja grillata omatoimisesti klo 17–21.

Auroran kesäkiertue x Espoo 50 saapuu Soukan ja Kivenlahden asukaspuistoihin keskiviikkona 15. kesäkuuta. Puistoissa nähdään tällöin Piste-kollektiivin toteuttama Viima – mistäs nyt tuulee? – sirkusta ja fyysistä teatteria yhdistävä esitys, joka on suunnattu 3–10-vuotiaille.

Espoonlahden juhannusetkot ottavat riehakkaan varaslähdön keskikesän juhlaan torstaina 23. kesäkuuta klo 13–20! Kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden, Lippulaivan kauppakeskuksen sekä Lippulaivan kirjaston järjestämä tapahtuma tuo Lippulaivan kauppakeskuksen Solmutorille hauskaa ja kesäistä ohjelmaa joka lähtöön. Luvassa muun muassa ulkoilmakaraokea, Lippulaivan kauppakeskuksen tarjoama juhannussauna sekä kesäinen seppeletyöpaja Lippulaivan kirjastossa.

Fiesta Latina: Vamos a la Playa! Suosittu Fiesta Latina -klubi tuo lattaritanssit Kivenlahden uimarannalle. Lauantaina 23. heinäkuuta klo 14–22 järjestettävässä ilmaistapahtumassa nautitaan Fiesta Latinan tarjoamien rytmien lisäksi zumbasta, tanssiopetuksesta ja hiekkarannan kesäisestä tunnelmasta. Vapaa pääsy!

Katusirkuskarnevaali valtaa Kivenlahden Meritorin 3.–4. elokuuta! Sirkuskollektiivi Arctic Ensemblen järjestämä pienoisfestivaali on erityislaatuinen yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja taiteellisesti korkealaatuisia esityksiä, joka tarjoaa katsojille spontaaneja kohtaamisia sirkustaiteen kanssa. Arctic Ensemblen lisäksi lavalla nähdään vierailevat esiintyjät Säilättäret ja Petja Päivärinne. Mukana myös Sirkus Magentan kanssa järjestettyjä ja kaikille avoimia sirkustyöpajoja. Tapahtuma järjestetään Kivenlahden Meritorilla 3.8. klo 17–20 ja 4.8. klo 16–20. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se sopii kaikenikäisille.

Espoonlahdessa sijaitseva Kauko Räsäsen ateljeetalo avaa ovensa yleisölle Espoo juhlii -viikolla! Espoon kaupungin kulttuurielämään näkyvän jäljen jättänyt kuvataiteilija Kauko Räsänen (1926–2015) asui ja työskenteli Oppilaantiellä itse rakentamassaan talossa. Taiteilijan nimeä kantavan säätiön hallussa nykyään olevassa talossa sijaitsee taiteilijaresidenssejä, tapahtumatiloja sekä Räsäsen mitalitaiteeseen keskittyvä kokoelmanäyttely.  Omalaatuinen taidetalo näyttelyineen on avoinna yleisölle ke–pe 24.–26.8.2022 klo 12–16 sekä la–su 27.–28.8.2022 klo 10–16. Mukana myös mm. taidepaja, pop up -kahvila sekä konsertteja. Vapaa pääsy.

Kriitikoiden rakastama indie-suosikki ja suomipopin lohdun lähettiläs Samae Koskinen esiintyy Kauko Räsäsen ateljeetalon sisäpihalla sunnuntaina 28. elokuuta klo 16 osana Espoo juhlii -viikon ohjelmistoa.  Konsertti on ikärajaton ja siihen on vapaa pääsy.

Kokeile vanhoja pelejä ja vempaimia Espoonlahteen rantautuvassa I love 8-bit -tietokonenäyttelyssä 1.–2. lokakuuta klo 10.30–17.30! Näyttely esittelee aitoja ja edelleen toimivia tietokoneita 1970- ja 80-luvuilta. Tässä näyttelyssä laitteita ei tarvitse ihailla kaukaa, vaan niitä pääsee myös itse kokeilemaan. Tutustu vanhoihin kotitietokoneisiin, pelaa kasibittisiä pelejä ja koe, miten varhaisilla tietsikoilla koodattiin. Tapahtuma on osa Espoon kulttuuritalojen ja Espoonlahden kulttuurin Lasten viikonlopun ohjelmistoa.

 

Espoonlahden kulttuurihanke

Espoonlahti