Palveluntarjoajaksi Espoon harrastuspolulle

Haluatko päästä tuottamaan lasten ja nuorten toiveisiin perustuvaa laadukasta harrastustoimintaa Espoon harrastuspolulle? Meillä on yhteinen tavoite luoda lapsille ja nuorille mielekkäitä harrastuksia ja tarjota mahdollisuuksia päästä kokeilemaan ja innostumaan.  

Espoon harrastuspolku

Espoon harrastuspolku tarjoaa maksuttomia harrastuksia lapsille ja nuorille koulupäivien yhteyteen omalla koululla tai sen läheisyydessä. Harrastuspolulla lapset ja nuoret pääsevät innostumaan ja oppimaan uuden harrastuksen äärellä ja saattavat jopa löytää polun tavoitteellisemman harrastuksen pariin. Harrastuksiin voi osallistua niin vasta-alkajat kuin kokeneemmat konkaritkin. 

Espoossa riittää paikkoja harrastaa, sillä Espoon harrastuspolulla on mukana kaikki 89 peruskoulua ja tavoitteenamme on saada yli 200 harrastusryhmää toimintaan.  

Harrastustarjontaa toteutamme seuraavin periaattein:  

 • harrastaminen on osallistujalle maksutonta 

 • harrastukset järjestetään kouluilla tai niiden läheisyydessä 

 • harrastukset järjestetään ennen klo 17 

 • harrastuksissa on huomioitu saavutettavuus ja esteettömyys

 • harrastukset perustuvat lasten ja nuorten toiveisiin

 • harrastukset ovat syrjimättömiä

 • erityisryhmät huomioidaan harrastustarjonnassa 

 • harrastukset ovat laadukkaita

 • harrastaminen tukee kaverisuhteiden muodostumista 

Näin hakeudut palveluntarjoajaksi 

Espoon harrastuspolku etsii järjestöjä, yrityksiä, seuroja ja muita toimijoita toteuttamaan lasten ja nuorten toiveiden mukaista harrastustoimintaa ennen klo 17 koulun tiloissa tai niiden välittömässä läheisyydessä.  

Harrastustoimijat valitaan kaksivaiheisen kilpailutuksen kautta:

 1. Ilmoittaudu palveluntarjoajaksi. Palveluntarjoajarekisteriin voi ilmoittautua maaliskuun-huhtikuun aikana. Ensimmäisessä vaiheessa ei vielä sitouduta mihinkään tilausmääriin.
 2. Vastaa tarjouspyyntöihin. Toisessa vaiheessa ehdokkaat voivat antaa tarjouksia harrastusryhmiä koskeviin minikilpailutuksiin. Tarjouspyynnöt lähetetään rekisterissä oleville palveluntarjoajille. 

Ilmoittautuminen palveluntarjoajarekisteriin lukuvuodelle 2022-2023 on päättynyt. 

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin palveluntarjoajaksi hakeutumisesta.

Harrastamisen Suomen malli 

Espoon harrastuspolku toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen mallia Espoossa. 

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.  

Harrastamisen Suomen mallin sivustolta(ulkoinen linkki) löytyy paljon hyödyllistä tietoa palveluntarjoajille.  

Koko Espoo