Kivimiehen päiväkoti

Kivimiehen varhaiskasvatusyksikössä toimii kuusi ryhmää 1–6-vuotiaille lapsille, joista yksi on kaksikielinen varhaiskasvatus ryhmä (suomi-englanti) 5–6-vuotiaille. Olemme avoinna arkisin klo 7.00–17.00.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkotimme

Kivimiehen varhaiskasvatusyksikkö sijaitsee Otaniemen keskustassa Kivimiehen koulun kanssa samassa rakennuksessa. Päiväkoti on aloittanut toimintansa tammikuussa 2019. Monipuoliset sisä- ja ulkotilat mahdollistavat erilaisten oppimisympäristöjen hyödyntämisen. Suuri aidattu piha-alue tarjoaa innostavat puitteet leikkiin, tutkimiseen ja liikuntaan samoin kuin sisätilojen liikunta-, taide- ja nassikkapainihuone sekä monet pienryhmätilat. Pienemmille, alle 3-vuotiaille lapsille on rajattu kaksi eri piha-aluetta.

Otaniemen ja Tapiolan urheilu- sekä kulttuuritarjonta täydentävät oppimisympäristöjä. Kivimiehen päiväkotiin on hyvät liikenneyhteydet pidemmältäkin niin metrolla, bussilla kuin tulevaisuudessa Raide-Jokerilla.

Toiminta-ajatus

Kivimiehen päiväkoti on kansainvälinen, meillä on edustettuna monet kielet ja kulttuurit. Vahvistamme lasten vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja sekä kulttuurista osaamista. Varmistamme, että leikille on aikaa, välineitä sekä muuntuvia tiloja, jotka mahdollistavat myös pitkäkestoisen leikin. Lasten yksilölliset leikkitaidot ja valmiudet huomioidaan, kun suunnittelemme toimintaa yhdessä lasten ja perheiden kanssa.

Kaksikielinen ryhmä

Kivimiehen päiväkodissa on kaksikielinen varhaiskasvatusryhmä (suomi-englanti) 5–6-vuotiaille lapsille.

Kaksikielisessä varhaiskasvatuksessa toiminta suunnitellaan niin, että kahdella kielellä toteutetusta varhaiskasvatuksesta muodostuu kokonaisuus, jossa molemmat kielet ovat läsnä ja kehittyvät vähitellen henkilöstön mallintamisen ja lasten aktiivisen toiminnan kautta.

Toiminta pohjautuu Espoon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan (2019) kahta kieltä rikasteisesti käyttäen. Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitaja sekä kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, joista toinen käyttää pääsääntöisesti englannin kieltä.