Kausi-influenssarokotukset Espoossa

Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta, esimerkiksi keuhkokuumeelta. Rokote on hyvä ottaa joka syksy, sillä sen teho kestää noin vuoden ja influenssavirus muuntuu jatkuvasti. Ottamalla influenssarokotteen suojaat myös läheisiäsi.

Influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa maanantaina 17.10.2022 

Ilmaisen influenssarokotuksen saavat

Ilmaisen influenssarokotuksen saavat 

 • Raskaana olevat 

 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet 

 • Alle 7-vuotiaat lapset 

 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat(ulkoinen linkki) (THL) 

 • Varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat 

 • Henkilöt, jotka asuvat asumisyksiköissä tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa. 

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö 

 • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri 

Influenssarokotus ja koronarokotus samalla kertaa rokotuspisteeltä

Tänä vuonna suurin osa influenssarokotuksia annetaan Espoon keskuksen ja Ainoan rokotuspisteillä, jotka ovat tulleet espoolaisille tutuiksi koronarokotuksista. Koronarokotteen tehosteannos voidaan antaa samalla kertaa 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille rokotuspisteellä. 

Jos haluat samalla kertaa influenssarokotteen ja koronarokotteen, varaa aika verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki)

Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 ma-pe klo 8–16.Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 639 3945.  

Lue lisää koronarokotuksista osoitteessa espoo.fi/koronarokotus.

Influenssarokotus terveysasemilla tai rokotuspisteellä

Ajanvaraus verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vapaat ajat löydät "Ajanvaraukset ja kutsut" - osiosta. Valitse valikosta ”Terveysasemien ajanvaraus” ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan. Mikäli aikaa ei löydy, koita valita vaihtoehto "kaikki", jolloin saat näkyviin myös muiden pisteiden kaikki vapaat ajat.  

Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 ma-pe klo 8–16. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 639 3945. Palveluseteliasemien asiakkaat varaavat ajan omalta terveysasemaltaan. 

Huomioithan, että influenssarokotukseen varatulla ajalla ei ole mahdollista hoitaa muita asioita. Terveysasemalla ei voi saada samalla kertaa koronarokotetta. 

Influenssarokotus äitiys- ja lastenneuvoloissa

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat ja heidän perheenjäsenensä, alle 7-vuotiaat lapset sekä alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen perheenjäsenet. 

Ajanvaraus ensisijaisesti verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vapaat ajat löydät "Ajanvaraukset ja kutsut" -osiosta. Valitse valikosta ”Neuvolan ajanvaraus” ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan. Mikäli aikaa ei löydy, valitse vaihtoehto "Kaikki", jolloin saat näkyviin myös muiden pisteiden kaikki vapaat ajat. 

Jos käytössänne ei ole nettiajanvarausmahdollisuutta tai aiotte ottaa influenssarokotuksen normaalin neuvolakäynnin yhteydessä useammalle henkilölle, voitte soittaa neuvoloiden puhelinpalveluun, p. 09 816 22800, ma-pe klo 8.30–13.30. Muissa tapauksissa ajanvaraus tapahtuu verkossa. 

Influenssarokotus koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa

Oppilaitosten terveydenhoitajat tiedottavat influenssarokotuksien koulukohtaisista ajankohdista Wilma-viestillä.

Lisäksi rokotamme ajanvarauksella myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollon keskitetyssä toimipisteessä Espoon keskuksessa (Kamreerintie 2A).  

Ajanvaraus verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vapaat ajat löydät "Ajanvaraukset ja kutsut" - osiosta. Valitse valikosta ”Kouluterveydenhuolto tai Opiskeluterveydenhuolto” ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan. Mikäli aikaa ei löydy, koita valita vaihtoehto "kaikki", jolloin saat näkyviin myös muiden pisteiden kaikki vapaat ajat. 

Influenssarokotus kotihoidon asiakkaille ja hoivakodeissa asuville

Jos olet kotihoidon lääkärin asiakas etkä pääse rokotuspisteelle tai asut hoivakodissa, saat influenssarokotuksen ja tarvittaessa koronarokotteen näiden palvelujesi yhteydessä. Sinun ei tarvitse varata aikaa eikä lähteä rokotukseen. Samassa taloudessa asuvat voidaan rokottaa kotihoidon käynnin yhteydessä. Muut kotihoidon asiakkaat rokotetaan terveysasemalla tai rokotuspisteillä. Katso ohjeet ajanvarukseen kohdasta Influenssarokotus terveysasemilla tai rokotuspisteellä. 

Influenssarokotus vammaispalvelujen asiakkaille

Jos asut ympärivuorokautisen asumispalvelun yksikössä (tehostettu palveluasuminen), saat influenssarokotuksen ja tarvittaessa koronarokotuksen asumisyksikössäsi. 

Mitä influenssarokotteita käytetään?

Influenssakaudella 2022–2023 rokotusohjelmassa tarjotaan 

 • pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kaikille ikäryhmille  

 • FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2–6-vuotiaille  

Lue lisää rokotteista THL:n sivuilta.(ulkoinen linkki)

Turvallinen rokotus kaikille

 • Tulethan rokotukseen ainoastaan terveenä 

 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä 

 • Saavu rokotuspaikalle vasta mahdollisimman lähellä rokotusaikaasi, etteivät odotustilat ruuhkautuisi 

 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta 

 • Ota Kela-korttisi valmiiksi esille 

 • Rokotustilannetta varten kannattaa pukeutua niin, että olkavarsi on helppo paljastaa. 

Riskiryhmien lähipiirin rokottaminen

Influenssarokotuksen saavat maksutta vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri, kun he ovat viikoittain kasvotusten tekemissä tai asuvat vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa. 

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat 

 • voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset 

 • vakavasti sairaat ihmiset 

 • vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa 

 • perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat 

 • alle 6 kuukauden ikäiset lapset 

 • raskaana olevat. 

Jos et ole oikeutettu ilmaiseen influenssarokotteeseen

Jos et kuulu riskiryhmään tai vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiriin, mutta haluat suojautua influenssaa vastaan, voit hankkia rokotteen itse. Esimerkiksi moni työnantaja tarjoaa influenssarokotusta työntekijöilleen. Voit myös pyytää reseptin influenssarokotteeseen soittamalla numeroon p. 09 816 34800 ma-pe klo 8–16. Hae rokote apteekista ja varaa rokotusaika verkosta tai puhelimitse.