Kausi-influenssarokotukset Espoossa

Kausi-influenssarokotukset ovat käynnissä Espoossa. Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta, esimerkiksi keuhkokuumeelta. Rokote on hyvä ottaa joka syksy, sillä sen teho kestää noin vuoden ja influenssavirus muuntuu jatkuvasti. Ottamalla influenssarokotteen suojaat myös läheisiäsi.

Ilmaisen influenssarokotuksen saavat

Ilmaisen influenssarokotuksen saavat

 • Raskaana olevat
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat(ulkoinen linkki) (THL)
 • Varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat
 • Henkilöt, jotka asuvat asumisyksiköissä tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Riskiryhmien lähipiirin rokottamisessa muutos aiempiin vuosiin verrattuna

Influenssarokotuksen saavat maksutta vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri, kun he ovat viikoittain kasvotusten tekemissä tai asuvat vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat

 • voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset
 • vakavasti sairaat ihmiset
 • vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa
 • perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat
 • alle 6 kuukauden ikäiset lapset
 • raskaana olevat.

Jos et kuulu riskiryhmään tai vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiriin, mutta haluat suojautua influenssaa vastaan, voit hankkia rokotteen itse. Esimerkiksi moni työnantaja tarjoaa influenssarokotusta työntekijöilleen. Voit myös pyytää reseptin influenssarokotteeseen soittamalla numeroon p. 09 816 34800 ma-pe klo 8–18. Hae rokote apteekista, hinta noin 15 €,  ja varaa rokotusaika verkosta tai puhelimitse.

Influenssarokotus terveysasemilla

Ajanvaraus verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vapaat ajat löydät "Ajanvaraukset ja kutsut" - osiosta. Valitse valikosta ”Terveysasemien ajanvaraus” ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan. Mikäli aikaa ei löydy, koita valita vaihtoehto "kaikki", jolloin saat näkyviin kaikki vapaat ajat. 

Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 ma-pe klo 8–18.Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille p. 040 639 3945. Palveluseteliasemien asiakkaat varaavat ajan omalta terveysasemaltaan.

Huomioithan, että influenssarokotukseen varatulla ajalla ei ole mahdollista hoitaa muita asioita.

Influenssarokotus äitiys- ja lastenneuvoloissa

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat ja heidän perheenjäsenensä, alle 7-vuotiaat lapset sekä alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen perheenjäsenet.

Ajanvaraus ensisijaisesti verkossa: espoo.terveytesi.fi(ulkoinen linkki). Ajan varaaminen vaati vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vapaat ajat löydät "Ajanvaraukset ja kutsut" -osiosta. Valitse valikosta ”Neuvolan ajanvaraus” ja sen jälkeen vastaanoton tyyppi ”Influenssarokotus”. Valitse paikka, josta haluat varata rokotusajan. Mikäli aikaa ei löydy, valitse vaihtoehto "Kaikki", jolloin saat näkyviin kaikki vapaat ajat. 

Voitte soittaa neuvoloiden puhelinpalveluun vain, jos käytössänne ei ole nettiajanvarausmahdollisuutta tai aiotte ottaa influenssarokotuksen normaalin neuvolakäynnin yhteydessä useammalle henkilölle,  p. 09 816 22800, ma-pe klo 8.30–13.30.

Influenssarokotus koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Oppilaitosten terveydenhoitajat tiedottavat influenssarokotuksien koulukohtaisista ajankohdista Wilma-viestillä.

Influenssarokotus kotihoidon asiakkaille ja hoivakodeissa asuville

Jos olet kotihoidon asiakas tai asut hoivakodissa, saat influenssarokotuksen näiden palvelujesi yhteydessä. Sinun ei tarvitse varata aikaa eikä lähteä rokotukseen. Samassa taloudessa asuvat voidaan rokottaa kotihoidon käynnin yhteydessä.

Influenssarokotus koronarokotuksen yhteydessä

Jos olet varannut ajan koronarokotukseen Ison Omenan, Sellon kirjaston tai Entressen kirjaston rokotuspisteelle, voit saada samalla influenssarokotteen. Kerro tämä hoitajalle saapuessasi rokotukseen. Ilmaisen influenssarokotuksen saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiri(ulkoinen linkki).

Jos et kuulu riskiryhmään tai vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön lähipiiriin, mutta haluat suojautua influenssaa vastaan, voit hankkia rokotteen itse. Voit pyytää reseptin influenssarokotteeseen soittamalla numeroon p. 09 816 34800 ma-pe klo 8–18. Hae rokote apteekista, hinta noin 15 €, ja ota se mukaasi koronarokotukseen.

Influenssarokotusajalla ei ole mahdollista saada koronarokotusta. 

Mitä influenssarokotteita käytetään?

Influenssakaudella 2021–2022 rokotusohjelmassa tarjotaan

 • pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kaikille ikäryhmille 
 • FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2–6-vuotiaille 

Lue lisää rokotteista THL:n sivuilta. (ulkoinen linkki)

Turvallinen rokotus kaikille

Turvallinen rokotus kaikille

 • Tulethan rokotukseen ainoastaan terveenä
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä
 • Saavu rokotuspaikalle vasta mahdollisimman lähellä rokotusaikaasi, etteivät odotustilat ruuhkautuisi
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
 • Ota Kela-korttisi valmiiksi esille
 • Rokotustilannetta varten kannattaa pukeutua niin, että olkavarsi on helppo paljastaa.