Espoonlahden kulttuurihanke

Espoonlahden suuralueen kulttuuritoiminnan kehittämisprojekti alkoi toden teolla keväällä 2021. Alueelle on nimetty oma kulttuurituottaja, joka pitää yhteyttä alueen paikallistoimijoihin, sekä suunnittelee ja toteuttaa monipuolisia kulttuuriprojekteja myös ulkopuolisten ammattilaisten kanssa.

Kuva: Kiia Haikola

Puutarha & paviljonki

Kesä-elokuussa 2021 Espoonlahden urheilupuiston alueella saatiin nauttia ainutlaatuisesta Puutarha & paviljonki –kokonaisuudesta. Projekti yhdisti kaupunkiviljelyn ja kulttuuritapahtumat tarjoamalla kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua hyötykasvipuutarhan hoitoon, päästä nauttimaan puutarhan antimista ja kokea monipuolista kulttuuriohjelmaa.

Kesän aikana Puutarha & paviljongilla järjestettiin 10 monipuolista tapahtumaa, joiden sisällöt vaihtelivat sirkuksesta kuvataiteeseen, puutarhanhoitoluennoista hengitysharjoituksiin ja kukkaseppeletyöapajasta musiikkiesityksiin. Lisäksi paikan päällä vietettiin Espoo-päivänä elokuun lopussa sadonkorjuujuhlaa, joka huipensi satokauden aamupäivän koko perheen ohjelman kautta upeaan tuliesitykseen juhlavalaistuksessa. Projektin kautta tarjottiin myös kesätöitä paikallisille nuorille, osallistettiin lähistön päiväkoteja ja kouluja, sekä tarjottiin vapaata tilaa kaupunkilaisille ja paikallisyhteisöille. Länsiväylän artikkeliin

Kuva: Kerttu Penttilä

Hanikan Värit

Toinen vuoden 2021 kulttuuriprojekteista oli lokakuun alussa Hanikan virkistyskeskuksen ympäristöön levittäytynyt taidetapahtuma Hanikan Värit. Alueella nähtiin yhteensä 6 Petra Martinezin ja Jyri Sucksdorffin installaatioteosta, jotka illan pimeydessä valaistiin. Koko perheen tapahtumassa oli myös mahdollista lämmitellä elävän tulen äärellä, paistaa omia eväitä ja nauttia löylyistä idyllisessä rantasaunassa. Nelipäiväinen tapahtuma keräsi lähes 1000 kävijää ja näkyi hienosti myös sosiaalisessa mediassa. Länsiväylän artikkeliin

Kuva: Jyri Sucksdorff

Vuoden 2021 projektit toteutettiin yhteistyössä kulttuuriosuuskunta Ziranin kanssa. Sisältöjen suunnittelua varten alueen asukkaita on osallistettu Explore Espoonlahti –kyselyn kautta, sekä suoraan eri tahojen kanssa käytyjen keskustelujen kautta. 

Espoonlahden suuralueen kulttuuritoimintaan liittyen voi olla yhteydessä kulttuurituottaja Krista Holmiin.

Krista Holm

Kulttuurituottaja+358406365010
Espoonlahti