Katukunnossapito, tilanne 29.4.2022

Hiekoituksen poisto on lähtenyt käyntiin kaikilla alueilla. Työtä riittää, sillä talven aikana on levitetty ennätysmäärä hiekoitussepeliä. Paksun hiekkakerroksen poistaminen on normaalia hitaampaa. Hiekanpoistotyön jatkuminen vaikuttaa myös muiden kevään töiden,  kuten hiekkateiden suolauksen aloittamiseen.

Päivitämme tilannetietoa verkkosivuillemme useita kertoja viikossa. Linkin tuoreimpaan koosteeseen löydät Liikenne ja kadut -sivulta, Ajankohtaista-otsikon alapuolelta: https://www.espoo.fi/fi/liikenne-ja-kadut(ulkoinen linkki).

Kartta

Katukohtaisen tilanteen voit tarkistaa kartalta Espoon karttapalvelusta(ulkoinen linkki). Kirjoita haluamasi kadun tai tien nimi. Kadun suuntaisen värillisen viivan kohdalta näet tehdyt toimenpiteet ja kellonajan. Tiedot päivittyvät viiveellä.

Päivitetty 29.4.2022 klo 8

Viivettä kunnossapidossa

Maaliskuussa alkaneet ja yhä jatkuvat kunta-alan työtaistelutoimenpiteet vaikuttavat edelleen kevään töiden etenemiseen. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on rajoittanut työn teettämisen mahdollisuuksia. Erityisesti vapun jälkeiselle viikolle annettu lakkovaroitus saattaa selkeästi hidastaa mm. hiekanpoistotyötä ja lykätä sen valmistumista. Vaikutuksista ei kuitenkaan voida etukäteen sanoa tarkasti.

Pääväylät ensin, sivukadut tämän jälkeen

Pääväylien hiekat harjataan ensin ja tämän jälkeen siirrytään sivukaduille. Pyöräilijöiden suosimat reitit pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Siivouksen jälkeen ajonestoportit ja betoniporsaat asennetaan paikoilleen.

Asfalttia paikataan

Asfaltin paikkauksia tehdään kahden ryhmän voimin. Työtä tehdään kootusti siten, että yhdellä kertaa paikataan useampia kohtia samalla alueella. Toinen korjaa valuasfaltilla niitä kohtia, joissa asfaltti on mennyt rikki, mutta pohja on ehjä. Tämä vaatii lämmintä ilmaa onnistuakseen. Toinen ryhmä korjaa katujen kuoppia, joissa sora on tullut esiin. Kuopat on jyrsittävä sekä niihin on tehtävä uudet pohjat ja vasta sen jälkeen päästään levittämään uusi asfalttipinta.

Palautetta kunnossapidosta

Asiakaspalvelumme tekee tiivistä yhteistyötä kunnossapidon kanssa ja välittää heille tietoa saadusta palautteesta. Kunnossapitohenkilöstömme kunnostaa katuja järjestyksessä alue kerrallaan, joten tässä vaiheessa lähetetty palaute hiekanpoistosta ei nopeuta siivousta.

Pyydämme, että lähetät palautetta suoraan sähköisen palautekanavamme(ulkoinen linkki) kautta. Isoista kuopista voi myös ilmoittaa palautejärjestelmässä. Mukaan kannattaa laittaa kuva aina kun se on mahdollista. Palautepalvelussa sekä puhelinpalvelussa on ajoittain ruuhkaa, joten jonotusajat voivat venyä pitkiksi.

Trimble Feedback -mobiilisovellus

Voit antaa sijaintiin perustuvaa palautetta myös Trimble Feedback -mobiilisovelluksen(ulkoinen linkki) kautta. Se on nopea tapa ilmoittaa asiakaspalveluun esimerkiksi kunnossapitotarpeesta. Käsittelemme kaikki mobiilipalautteet ja lähetämme ne asiantuntijoille toimenpiteitä varten. Mobiilipalautteisiin emme vastaa.

Aurinkoista kevätviikonloppua ja turvallista vappua!

Koko Espoo