Katukunnossapito, tilanne 20.5.2022

Kuluneen talven aikana Etelä-Suomen kaupunkien kaduille sekä kävely- ja pyöräteille levitettiin vaihtelevien kelien vuoksi ennätysmäärät hiekoitussepeliä. Katujen hiekanpoisto on nyt loppusuoralla.

Tämän hetken arvioiden mukaan hiekoitussepelin poistoa riittää Espoossa toukokuun loppuun saakka. Tämänkin jälkeen osalla alueista tehdään lisäksi kadun reunojen putsausta ja hienoksi jauhautuneen kiviaineksen poistoa. Normaalia myöhäisempään valmistumiseen ovat vaikuttaneet mm. myöhäinen kevät sekä kunta-alan työtaistelutoimenpiteet. Viikon mittainen lakko sekä maaliskuun alusta lähtien jatkunut työntekijöiden ja työnjohdon ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa edelleen töiden valmistumiseen.

Asfalttityöt jakuvat

Asfaltin paikkauksia tehdään kahden ryhmän voimin. Työtä tehdään kootusti siten, että yhdellä kertaa paikataan useampia kohtia samalla alueella. Toinen korjaa valuasfaltilla niitä kohtia, joissa asfaltti on mennyt rikki, mutta pohja on ehjä. Tämä vaatii lämmintä ilmaa onnistuakseen. Toinen ryhmä korjaa katujen kuoppia, joissa sora on tullut esiin. Kuopat on jyrsittävä sekä niihin on tehtävä uudet pohjat ja vasta sen jälkeen päästään levittämään uusi asfalttipinta.

Palautetta kunnossapidosta

Asiakaspalvelumme tekee tiivistä yhteistyötä kunnossapidon kanssa ja välittää heille tietoa saadusta palautteesta. Kunnossapitohenkilöstömme kunnostaa katuja järjestyksessä alue kerrallaan, joten tässä vaiheessa lähetetty palaute hiekanpoistosta ei työtä nopeuta.

Pyydämme, että lähetät palautetta suoraan sähköisen palautekanavamme(ulkoinen linkki) kautta. Isoista kuopista voi myös ilmoittaa palautejärjestelmässä. Mukaan kannattaa laittaa kuva aina kun se on mahdollista. Palautepalvelussa sekä puhelinpalvelussa on ajoittain ruuhkaa, joten jonotusajat voivat venyä pitkiksi.

Trimble Feedback -mobiilisovellus

Voit antaa sijaintiin perustuvaa palautetta myös Trimble Feedback -mobiilisovelluksen(ulkoinen linkki) kautta. Se on nopea tapa ilmoittaa asiakaspalveluun esimerkiksi kunnossapitotarpeesta. Käsittelemme kaikki mobiilipalautteet ja lähetämme ne asiantuntijoille toimenpiteitä varten. Mobiilipalautteisiin emme vastaa.

Espoon katukunnossapidon yksikkö kiittää asukkaita kuluneesta talvi- ja kevätkaudesta sekä toivottaa valoisaa kesänodotusta!

 

Koko Espoo