Katukunnossapito, tilanne 10.1.2023

Vuosi 2023 jatkuu hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lunta on ennustettu satavan viikon alkupäivinä jopa 15-20 senttimetriä. Lisäksi voimakas tuuli tuiskuttaa lunta paikka paikoin korkeiksi kinoksiksi. Ilmatieteen laitos on antanut varoitukset niin jalankulkijoille, autoilijoille kuin kaikille teillä liikkuville.

Auraamme katuja ja kevyen liikenteen väyliä yötä päivää. Lunta tulee jälleen kerralla paljon ja samoja kohteita joudutaan puhdistamaan useita kertoja samankin päivän mittaan. Kaikille asuntokaduille emme ehdi tämän päivän aikana, vaikka se on tavoitteemme. Kaikki väylät tulemme kuitenkin aukaisemaan.

Sää lauhtuu ja sade muuttuu vedeksi

Tiistain kuluessa sää lauhtuu ja sade muuttuu ensin rännäksi. Myöhemmin viikolla sade jatkuu vetenä.

Espoon katukunnossapidossa tämä näkyy siinä, että aurat vaihtuvat liukkaudentorjuntakalustoon. Talvijoukkomme starttaavat varikolta vähän puolenyön jälkeen hiekoittamaan ja suolaamaan kulkuväyliä.

Ilmatieteen laitos varoittaa liikenteen mahdollisista häiriöistä. Myös onnettomuusriski on nyt huomattava. Autoilijoita pyydetään tarkkaavaisuuteen liikenteessä ja huomioimaan turvallinen tilannenopeus.

Etenkin jalan ja pyörällä liikuttaessa kannattaa varautua liukkauteen ja varata matkaan reilusti aikaa. Kävely- ja pyörätiet ovat erityisesti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä hyvin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä. Liukastumisriski on siten huomattava.

Auratun lumen paikka

Tienpidossa vastuu jakaantuu kiinteistöjen ja kaupungin välille. Kaupunki auraa ajoradan, mutta tonttiliittymään syntyneen aurausvallin avaus kuuluu kiinteistölle. Lunta ei saa työntää takaisin katualueelle, vaan se tulee siirtää oman tontin puolelle.

Kaupunki voi alkaa perimään maksua luvattomasta lumen siirtämisestä kaupungin omistamille alueille. Huomautusmaksun suuruus on 420€. Uudesta käytännöstä on kerrottu kaupungin nettisivulla sekä Länsiväylässä(ulkoinen linkki). Kun lumet on siirretty asianmukaisesta, saamme ajoradat nopeammin auki. Myös liikkuminen on silloin helpompaa ja turvallisempaa.

Vaaralliset lumikasat

Kaupungilla on oikeus varastoida lunta väliaikaisesti kaupungin alueelle, kääntöpaikoille, pysäköintiruutuihin ja jalkakäytäville. Kun lumet on saatu aurattua ja kunnossapitotyöt viimeisteltyä, alamme siirtämään lumikasoja. Tähän voi mennä jopa viikkoja.

Lapsille olisi nyt hyvä opettaa kotona ja koulussa, että lumikasoissa leikkiminen on todella vaarallista. Kasaan kaivettu luola voi sortua. Kadun tai parkkipaikan reunassa oleva lumikasa ei koskaan ole sopiva leikkipaikka!

Pysäköi oikein!

Yksi väärin pysäköity ajoneuvo voi estää katukunnossapidon kaluston työt. Aika ajoin laitamme kaduille väliaikaisia siirtokehotuksia, jotta kohde voidaan hoitaa kokonaisuudessaan.

Kun pysäköit säännösten mukaisesti, kiittävät sekä alueen asukkaat, kulkijat että katukunnossapidon väki!

Palautetta kunnossapidosta

Asiakaspalvelumme tekee tiivistä yhteistyötä kunnossapidon kanssa ja välittää heille tietoa saadusta palautteesta. Kunnossapitohenkilöstömme kunnostaa katuja järjestyksessä alue kerrallaan.

Pyydämme, että lähetät palautteesi suoraan sähköisen palautekanavamme (ulkoinen linkki)kautta. Sekä palaute- että puhelinpalvelussamme on ajoittain ruuhkaa ja jonotusajat voivat venyä pitkiksi.

Mahdollinen valokuva palautteessa on erittäin tärkeä. Sen perusteella tilanteen vakavuus voidaan arvioida ja palautteen käsittely nopeutuu huomattavasti.

Trimble Feedback -mobiilisovellus

Voit antaa sijaintiin perustuvaa palautetta myös Trimble Feedback -mobiilisovelluksen(ulkoinen linkki) kautta. Se on nopea tapa ilmoittaa asiakaspalveluun esimerkiksi kunnossapitotarpeesta. Käsittelemme kaikki mobiilipalautteet ja lähetämme ne asiantuntijoille toimenpiteitä varten. Mobiilipalautteisiin emme vastaa.

Muista turvalliset varusteet ja malttia liikkumiseen!

Koko Espoo