Monikon päiväkoti

Monikon päiväkoti on 7 ryhmäinen laajennetun aukiolon päiväkoti. Syksyllä 2022 Monikon päiväkodissa toimii 7 lapsiryhmää; Onnenpesä, Riemutupa, Lystikulma, Naurukamari, Huvimaja, Hymylinna ja Sateenkaarilinna. Olemme avoinna klo 6.30 - 17.00, tarvittaessa maanantaista sunnuntaihin klo 6.00-22.00 perheiden tarpeen mukaan.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Monikon päiväkoti on osa uutta, elokuussa 2021 avautunutta Monikon koulukeskusta. Saman katon alla toimii ruotsinkielinen päiväkoti Alberga Daghem ja Leppävaaran koulu sekä Alberga skola.  Sijaitsemme aivan Leppävaaran sydämessä, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Kävelymatkan päässä ovat kaikki Leppävaaran kaupunkikeskuksen palvelut kuten kirjasto sekä mm. urheilupuisto ja uimahalli. Päiväkodin vieressä on myös upeat metsäretkimahdollisuudet, joita ryhmät hyödyntävät aktiivisesti.

Meille Monikossa on tärkeää luoda positiivinen ja turvallinen ilmapiiri ja toimintaympäristö sekä lapsille että aikuisille. Näemme jokaisen tilanteen mahdollisuutena oppia uutta. Läsnäolevat aikuiset huomioivat lapset yksilöllisesti ja vastaavat lapsilta tuleviin aloitteisiin ja ideoihin. Pienryhmätoiminta on osa jokaista varhaiskasvatuspäivää. Toimiva, turvallinen ja kiireetön hyvä arki on kaiken ydin, sen päälle rakennamme yhdessä monipuolista toimintaa.

Lapset oppivat vuorovaikutuksessa, leikkien, liikkuen ja tutkien. Keskitymme lapsen yksilöllisiin vahvuuksiin ja hyvien vuorovaikutustaitojen tukemiseen. Haluamme edistää jokaisen arvostavaa ja tasa-arvoista kohtaamista, oppimisen iloa, hyvää yhteishenkeä ja sitä, että jokainen tuntisi olevansa tärkeä osa yhteisöä. Painotamme toiminnassamme kokopäiväpedagogiikkaa ja eri rytmisten lasten varhaiskasvatuksen laadukasta toteuttamista.

Hyödynnämme lähiympäristöä monimuotoisena oppimisympäristönä. Lapsuuden arvostaminen, huumori ja lämmin, sensitiivinen kohtaaminen ovat meille tärkeitä arvoja. Teemme tiivistä yhteistyötä huoltajien kanssa.

Toteutamme lasten kanssa erilaisia projekteja, joiden avulla tutustumme ja opimme uusia asioita.

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma