Kotiopetus

Perusopetuksen oppimäärää vastaavat tiedot ja taidot voi hankkia myös kotiopetuksessa. Tällöin asuinkunta valvoo oppimisen edistymistä, mutta huoltaja vastaa opintojen järjestämisestä.

Lapsi tai nuori voi siirtyä kotiopetukseen huoltajan ilmoituksella. Kotiopetuksessa olevaa lasta tai nuorta ei tällöin rekisteröidä oppilaaksi mihinkään Espoon peruskouluun eikä lapsi tai nuori ole oikeutettu kunnan tarjoamiin palveluihin tai etuuksiin, kuten tuki- tai erityisopetukseen tai muihin oppilashuollollisiin palveluihin. Huoltaja vastaa opintojen järjestämisestä, oppikirjojen ja muun oppimateriaalin tai työvälineiden hankkimisesta sekä siitä, että lapsen oppivelvollisuus tulee suoritetuksi. 

Martinkallion koululle on annettu erityistehtäväksi valvoa kotiopetuksessa olevien lasten ja nuorten oppivelvollisuuden edistymistä. Martinkallion koulu ohjaa myös nuorta hakeutumaan myöhemmin perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen.

Tutustu Martinkallion koulun sivuihin täällä.

Mitä tehdä, jos haluan lapseni siirtyvän kotiopetukseen?

Ilmoita Martinkallion koulun rehtorille lapsesi siirtyvän kotiopetukseen. Yhteystiedot löytyvät alta. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse tai postitse.

Tietoa kotiopetuksesta löydät Opetushallituksen sivuilta(ulkoinen linkki)

Yhteystiedot

Simo Juntunen

Martinkallion koulun rehtoriMartinkallion koulu, rehtori Simo Juntunen, PL 3428, 02070 ESPOON KAUPUNKI