Opi museossa

KAMU WeeGeellä tarjoaa Espoon opastuksia ja oppimateriaaleja kaikenikäisille oppijoille. KAMUssa saat tietoa ja elämyksiä samalla kertaa.

Tervetuloa ryhmäsi kanssa KAMUun! 

Museovierailu tukee kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin. Päiväkoti- ja koululaisryhmien museovierailut ovat aina maksuttomia. Opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi KAMUn näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun näyttämällä OAJ:n korttia Näyttelykeskus WeeGeen lipunmyynnissä.

Ryhmän museokäyntiin on varattava aika etukäteen. Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ryhmän kanssa ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään. Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Varaukset

Ti–su klo 11–17 p. 09 816 57052. Varaukset viimeistään viikkoa aiemmin. Etukäteen varanneita ryhmiä otetaan vastaan klo 9 lähtien. Opastukset ovat maksuttomia varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koululaisryhmille.

Opastuskielet

suomi, ruotsi, englanti

Ryhmän tiedot

Varatessasi opastuksen, kerrothan ryhmäsi koon, oppilaiden iän, päiväkodin tai koulun nimen ja ryhmän vetäjän yhteystiedot. Huomioimme mielellämme ryhmien erityistarpeet, kerrothan niistä varatessasi!

Opastukset

Historiaa verkossa kouluille

Tutustu etätehtäviin Tapiolan arkkitehtuurista tai lähde inspiroivalle retkelle, jossa sukelletaan Kaija ja Heikki Sirenin arkkitehtuurin maailmaan.
Tai etsitkö kiinnostavia aineistoja ryhmätyöhön oppitunnille? Tai miten opettaa turvallisesti tiedonhakua? Finna Luokkahuone -palvelu kokoaa yhteen peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja, joita voit hyödyntää muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetuksessa. Tarjolla on myös erilaisia tulostettavia tehtäviä ja oheismateriaalia opettajille, joiden avulla voit helposti ja kevyesti tutustua tarjoamiimme verkkosisältöihin.
Lue lisää Historiaa verkossa kouluille -sivulta. 

Lainattavat opetuspaketit 

Mistä on muinaiset kalaverkot tehty? Mitä pelejä keskiajalla pelattiin? Entä miten viuhkakieltä puhutaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia kaupunginmuseon lainattavista opetuspaketeista. Tutustu lainattaviin opetuspaketteihin Lainaa historiaa luokallesi -sivuilla!

Uutiskirje opettajille

Tilaa Espoon kaupunginmuseon museo-opetuksen uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Espoon kaupunginmuseoiden tapahtumista, opastuksista ja muista päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnatuista palveluista. Tilaa uutiskirje(ulkoinen linkki).