Kansainvälisyys (Kaitaan lukio)

Opiskelijat Valenciassa lokakuussa 2022Kuva: Eevamaija Roininen

Kansainvälisyystoiminta

Kaitaan lukiolla on pitkä historia kansainvälisyystoiminnassa. Kaitaan lukio kuuluu Unesco-kouluverkostoon, joka edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. Kaitaan lukio on kuulunut kouluverkostoon jo vuodesta 1975, minkä aikana on tehty useita kansainvälisyysprojekteja. 

Kansainvälisyys on näkynyt Kaitaan arjessa teemapäivinä, näyttelyinä, juhlina sekä opiskelijoiden ja opettajien vaihtovierailuina.

Vierailuja ulkomaille on toteutettu sekä oppiaineiden puitteissa että itsenäisten kansainvälisten projektien yhteydessä. Lukiolaiset ovat olleet Erasmus+-matkoilla vuosien varrella niin Itävallassa, Italiassa, Israelissa, Islannissa kuin Skotlannissa ja Saksassakin. Lukiollamme on ystävyyskoulu Shanghaissa ja vierailuja on tehty molempiin suuntiin useamman kerran. 

Pohjoismainen yhteistyö on kiinteä osa ruotsin opetusta. Tänä vuonna ruotsin opettajat veivät opiskelijaryhmän Ahvenanmaalle osana Hallå!-hanketta. Nyt kun matkustaminen myös ulkomaille opiskelijaryhmien kanssa on taas mahdollista, olemme aloittaneet Erasmus+-projektin espanjalaisen ystävyyskoulumme Los Olivosin kanssa.  Lue alta lisää tuoreimmista kansainvälisyysprojekteistamme.