Hae yleislinjalle (Kaitaan lukio)

Kuva: Kaitaan lukio

Kun haet Kaitaalle, pääset osaksi suurta uudistusta. Kaitaan lukio muuttaa uuteen koulurakennukseen Ison Omenan viereen tammikuussa 2024. Lukuvuoden 2023-2024 alussa lukion nimi vaihtuu Matinkylän lukioksi. 

Lukiomme opiskelijamäärä kasvaa uuden koulurakennuksen myötä, mikä mahdollistaa muun muassa  entistä monipuolisemman opintotarjonnan. Kulkuyhteydet uuteen Matinkylän lukioon ovat mainiot kaikkialta Espoosta, ja rakennuksen erinomainen sijainti tukee myös sujuvaa yliopisto- ja korkeakoulu- sekä yritysyhteistyötä.  

Vuoden 2023 loppuun saakka lukio toimii vielä vanhoissa tiloissaan Espoon Iivisniemessä, jonne liikenneyhteydet ovat toimivat. Lukion viereen avataan pian metroasema, ja bussipysäkiti ovat lukion välittömässä läheisyydessä. Lukion vieressä sijaitsee kauppa, jossa voi pistäytyä välituntisin. Koululla on käytössään tekonurmi pallopeleihin, lentopallo- ja koripallokenttä, iso liikuntasali sisäliikuntaan ja viihtyisä ja luonnonläheinen kouluympäristö.

Kaitaan lukiossa on yleislinja ja kuvataidelinja. Kaitaalla voit opiskella laajasti niin kieliä, luonnontieteitä, humanistisia tieteitä kuin taito- ja taideaineitakin. Lukiossa alkavina kielinä opetetaan espanjaa, ranskaa sekä saksaa ja A-tason kielinä englantia sekä ruotsia. Kaitaalla on mahdollista suorittaa kuvataiteen ja liikunnan lukiodiplomit sekä Puhvi-koe eli puheviestinnän päättökoe. Unesco-lukiona osallistumme kestävän kehityksen projekteihin, teemme kansainvälistä yhteistyötä ja meillä on ystävyyskoulu Shanghaissa.

Kaitaan lukion opetus on laadukasta ja opetusmenetelmät ovat monipuolisia. Lukiomme on pitkään menestynyt lukiovertailuissa, joissa verrataan oppimistuloksia opiskelijoiden lähtötasoon. Opiskelijoidemme mukaan Kaitaalla viihdytään: noin 450 opiskelijan ja 30 opettajan yhteisössä opettajia on helppo lähestyä, ja he ovat aidosti kiinnostuneita opiskelijoidemme menestymisestä. Opiskelijat tutustuvat toisiinsa osallistumalla lukion opiskelijatoimintaan erilaisissa ryhmissä. Yhdessä tekeminen ja yhteisten asioiden hoitaminen lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kaitaalla sinusta välitetään! Kaitaan lukion ehdottomana vahvuutena ovat ihmiset - opiskelijat ja opettajat.