Kaarnapurren päiväkoti

Kaarnapurren päiväkodissa on kaksi lapsiryhmää: Kaislaranta (0-3 -vuotiaat) ja Majakkakallio (3-5-vuotiaat). Olemme avoinna perheiden tarpeiden mukaisesti klo 7-17.

Kuva: Espoon kaupunki

Kaarnapurren päiväkoti on aloittanut toimintansa elokuussa 2002 Holmanmäessä. Toimimme osoitteessa  Holmankorpi 3. Rakennus on remontoitu kevään 2022 aikana. Sijaitsemme Kuutamon päiväkodin vieressä kerrostalon alakerrassa päiväkodiksi suunnitelluissa tiloissa. Päiväkotimme on pieni kahden ryhmän yhteisö, jossa lapset oppivat tuntemaan päiväkodin kaikki lapset ja aikuiset. Ulkoilemme paljon lähialueella puistoissa ja luonnossa retkeillen. Oma aidattu puistoalueemme, Kuitinkallion leikkipaikka, sijaitsee pienen kävelymatkan päässä (n. 300m) päiväkodiltamme. Päiväkodin lähettyville pääsee mm. busseilla 125, 125K ja 531.

Päiväkodin toiminta perustuu Espoon varhaiskasvatussuunnitelmaan ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakasperheiden kanssa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhteistyössä lasten ja huoltajien kanssa osallisuuden periaatteiden mukaisesti.

Päiväkodin pienet ja kodinomaiset tilat mahdollistavat lasten jakautumisen leikkimään, oppimaan ja toimimaan eri tiloihin. Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa monipuoliset ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet. Iso puistoalue ja hiekkakenttä ovat ahkerassa käytössämme. Käymme usein metsäretkillä ja liikumme paljon ulkoillessamme lähialueen luonnosta nauttien. Toisinaan retkeilemme myös läheiselle Puolarmaarin ulkoilualueelle. Tavoitteenamme on taata jokaiselle lapselle liikunnan iloa ja elämyksiä luonnosta aistien.

Leikki on keskeinen työtapamme. Leikkiessään lapsi oppii monia taitoja ja leikki tuo iloa ja positiivisia kokemuksia lapselle. Tuemme lapsen omaehtoista leikkiä ja rikastutamme lasten leikkiä pedagogisella toiminnalla. Havainnoimme lasten leikkejä ja tartumme lasten mielenkiinnon kohteisiin ja toiveisiin ja sen pohjalta suunnittelemme ja toteutamme pedagogista toimintaa yhdessä lasten kanssa.