Espoon uusivuosi 2023

Espoon kaupunki kutsuu juhlimaan vuoden vaihtumista säkenöivien laservalojen ja liverumpuesityksen muodostaman showteoksen äärelle. Koko perheen tapahtuma huipentaa juhlallisesti Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuoden.

Espoon uusivuosi 2023
La 31.12.2022 klo 18-21, Vermo Areena, Leppävaara
Tapahtuma Facebookissa(ulkoinen linkki).

Tutustu aikatauluun:

18.00 Valokukat: Belenos Group of Arts
18.30 Laservalo- ja rumpushow: Showlaser Finland & Takomo
19.00 Sirkus- ja tuliesitys: ESKOn sirkusryhmä
19.30 Laservalo- ja rumpushow: Showlaser Finland & Takomo
19.40 Valokukat: Belenos Group of Arts
20.00 Sirkus- ja tuliesitys: ESKOn sirkusryhmä
20.30 Laservalo- ja rumpushow: Showlaser Finland & Takomo
20.40 Valokukat: Belenos Group of Arts

Tuleva vuosi vastaanotetaan Espoossa valojen, rytmien ja akrobatian parissa! Laservalot ja rumpuesitys yhdistyvät näyttäväksi showksi, joka on koettavissa kolme kertaa illan aikana. Tilausteoksena toteutettavan Aalto -valo- ja ääniteoksen tuotannosta vastaa Showlaser Finland. Ainutlaatuiseen esitykseen mittatilaustyönä sävelletty musiikki kuljettaa katsojaa läpi vaihtuvien äänimaisemien yhdessä laservalojen muodostamalle värien kavalkadille. Showta tähdittää maineikas rumpuryhmä Takomo.

Espoolaiset sirkustaiteilijat ESKOsta ottavat estradin haltuunsa tapahtuman aikana kahdesti jongleerauksella, akrobatialla ja tulennielennällä. Energisille laservalo- ja sirkusesityksille tuo vastapainoa valotanssiryhmä Belenos Group of Artsin herkkä valotanssi.

Muu ohjelma:
Osana Espoon kaupungin uuttavuotta alueella esiintyy satumaisista esityksistään tunnettu Belenos Group of Arts, jonka visuaali- ja valovälineet muodostavat kauniita kuvioita yleisölle nähtäväksi. Tapahtuman aikana Vermo Areena toteuttaa alueella ohjelmaa lapsille ja aikuisille(ulkoinen linkki). Alueelta löytyy myös ravintolapalveluita.

Espoon uudenvuoden tapahtuman tuotannosta vastaa Espoon kaupungin Kaupunkitapahtumat Espoo.

Tervetuloa kokemaan uudenvuodenaaton ilo, valo ja kohtaamiset tunnelmalliseen tapahtumaan!

#EspooJuhlii #EsboFirar #EspooCelebrates
#UusivuosiEspoossa23
#NyårIEsbo23
#NewYearsEveInEspoo23

TAPAHTUMA-ALUEELLE SAAPUMINEN

Espoon uusivuosi 2023 -tapahtuma järjestetään Leppävaarassa Vermo Areenalla. Alue sijaitsee monipuolisten liikenneyhteyksien ympärillä, ja toivommekin tapahtumakävijöiden saapuvan alueelle mahdollisuuksien mukaan julkisella liikenteellä tai reippaillen.

Tarkat julkisen liikenteen aikataulut ja reitit löytyy HSL:n Reittioppaasta(ulkoinen linkki).

Saapuminen junalla
- Leppävaaran asema:
Sekä Helsingin että Kirkkonummen suunnasta pääsee junalla Leppävaaran asemalle, josta pääsee lisätyillä bussiyhteyksillä suoraan Vermoon. Asemalta voi myös kävellä noin 20 minuutin kävelymatkan alueelle.

- Mäkkylän asema:
Leppävaaran aseman vieressä sijaitsee Mäkkylän asema, jolta on noin 15 minuutin kävelymatka alueelle.

Saapuminen bussilla
Vermo Areenan lähituntumassa ja Perkkaan alueella on bussibysäkkejä, joista pääsee kätevästi tapahtuma-alueelle. Busseja pysähtyy myös Kehä I:llä, josta voi kävellä tai ottaa vaihtobussin alueelle.

Linjalla 202X ajetaan lisävuoroja Leppävaarasta Vermoon. Linja vahvistaa olemassa olevaa linjaa 202, joka ajaa normaalisti Vermon kautta tapahtumapäivänä. Sekä 202 että 202X lähtevät Leppävaarasta laiturista 22. Vermossa linjan 202X päättäri on Tarvonsalmenkatu E1185 ja lähtöpysäkki Tarvonsalmenkatu E1184.

Linjan 202X lähtöajat ovat seuraavat:

Leppävaarasta: 17:46, 18:12, 18:42, 19:12, 19:42, 20:12, 20:42
Vermosta: 17:58, 18:28, 18:58, 19:28, 19:58, 20:28, 20:58

Linjan 202(X) lisäksi tapahtumapaikan läheisyyteen pääsee myös Majurinkatua kulkevilla linjoilla 113 (Tapiola(M)-Laajalahti-Perkkaa-Leppävaara) ja 502 (Kallio-Meilahti-Munkkiniemi-Leppävaara). Linja 113 lähtee Leppävaarasta laiturista 24 ja 502 laiturista 23. Tämän lisäksi Turuntiellä kulkee runkolinjat 200 (Elielinaukio-Leppävaara-Espoon keskus) ja 550 (Itäkeskus-Westendinasema). Mäkkylän asemaa palvelee A-juna, jota ajetaan tapahtuman aikaan pidemmillä junilla.

Kaikki yhteydet kannattaa tarkistaa lähempänä tapahtumapäivää HSL:n reittioppaasta. Reittioppaaseen tulevat näkyviin myös linjan 202X lisälähdöt.

Esteetön saapuminen
Taksit pääsevät jättämään asiakkaat pois kyydistä Valjakkotien ja Vermontien risteyksessä.

Saapuminen autolla
Alueelle ei suositella autolla saapumista vilkkaan liikenteen vuoksi. Lähimmät parkkialueet löytyvät Kauppakeskus Sellon yhteydestä(ulkoinen linkki). Sellossa voi pysäköidä kolme tuntia veloituksetta. Selloparkista pääsee noutamaan auton asematunnellin kautta klo 23 asti ja marketaulan kautta klo 00 asti.
Vermo Areenan parkkialue ei ole käytössä tapahtuman aikana.

ESPOO TUTKII KESTÄVIÄ JA INNOVATIIVISIA TAPOJA JUHLIA UUTTAVUOTTA

Espoon kaupunki ei ole vuodesta 2010 lähtien käyttänyt perinteisiä ilotulitteita, ja vuonna 2018 Espoo toteutti ensimmäisenä Suomen kaupunkina laservaloshown uutenavuotena korvaamaan ilotulitteet. Kaupunki haluaa jatkossakin etsiä ja kehittää vaihtoehtoisia ympäristö- ja eläinystävällisiä tapoja juhlistaa yhteisöllistä uudenvuoden juhlaa.

”Espoon kaupunki haluaa tarjota asukkaille iloa, kohtaamisia ja kokemuksia. Kahden koronavuoden jälkeen olemme innoissamme juhlimassa uuttavuotta yhdessä Vermo Areenan kanssa. Tapahtumamme huipentaa Espoon 50 -vuotisjuhlinnan, ja se on myös kiitos kaupunkilaisille aktiivisesta osallistumisesta koko kaupungin yhteiseen juhlavuoteen. Uusivuosi Espoossa -tapahtumaa tehdään kaiken ikäisille. Haluamme tarjota turvallisen tapahtuman, joka tukee myös Espoo-tarinan kestävän kehityksen arvoja ja tavoitteita”, toteaa Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala.

Laservalo- ja rumpuesityksessä käytetään energiatehokkaita led- ja laservaloheittimiä, ja sitä varten ei tilata erillistä festivaalisähköä. Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus on huomioitu esittämällä sama teos illan aikana kolmesti, jolloin se tavoittaa mahdollisimman monia kaupunkilaisia useassa näytöksessä. Tapahtumapaikalle Vermo Areenalle pääsee sujuvasti julkisella liikenteellä, jonka käyttöön kannustetaan niin espoolaisia kuin muualtakin pääkaupunkiseudulta tulevia tapahtumakävijöitä.