Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Oletko huolissasi asiakkaasi, läheisesi tai jonkun muun kohtaamasi henkilön elämänhallinnasta, päihteiden käytöstä, toimeentulosta tai lasten tilanteesta? Tee ilmoitus Espoon sosiaalipalveluihin. Sen perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat, millaista apua kyseisen henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota.

Tämä palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa apua tarvitseva henkilö ei ole antanut sinulle suostumustaan ilmoituksen tekemiseen. Jos apua tarvitseva henkilö on antanut suostumuksensa, siirry palveluun Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen.

Näin teet ilmoituksen yksityishenkilönä

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut toisen henkilön elämäntilanteesta. Ilmoituksesi perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat, millaista apua kyseisen henkilön tai perheen elämäntilanteeseen voidaan tarjota.

  • Jos tiedät apua tarvitsevan henkilön henkilötunnuksen, klikkaa yllä olevaa "Siirry palveluun" -linkkiä ja täytä sähköinen ilmoitus. Palvelu ei toimi Internet Explorer -selaimella. Käytä sen sijaan Chromea, Firefoxia tai Safaria.
  • Jos et tiedä henkilötunnusta, täytä tulostettava lomake(ulkoinen linkki) (pdf) ja postita tai faksaa se Espoon aikuissosiaalityön toimistoon. Yhteystiedot ovat lomakkeen alareunassa.

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoituksia varten on oma lomake. Katso lastensuojeluilmoitukseen liittyvät ohjeet tästä.

Huoli-ilmoitus yli 65-vuotiaasta

Ole yhteydessä Seniorineuvonta Nestoriin p. 09 816 33 333 arkisin klo 9–15, lähetä sähköposti osoitteeseen: nestori@espoo.fi tai tee sähköinen huoli-ilmoitus painamalla "Siirry palveluun" -linkkiä.

Kun apua tarvitaan kiireellisesti, ota yhteyttä puhelimitse

Sähköisesti ja lomakkeella jätettyjä ilmoituksia käsitellään arkisin klo 8–16. Jos henkilö on välittömän huolenpidon tarpeessa illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen, puh. 09 816 42439. Numerossa päivystetään ympäri vuorokauden.

Näin teet ilmoituksen ammattilaisena

Yhteydenottovelvollisia henkilöitä ovat terveydenhuollon ammattihenkilöt, sosiaalikuraattorit sekä sosiaalitoimen, opetustoimen, liikuntatoimen, varhaiskasvatuksen, pelastuslaitoksen, hätäkeskuslaitoksen, tullin, poliisin, rikosseuraamusviraston, työ- ja elinkeinoviranomaisen, kansaneläkelaitoksen tai ulosottoviranomaisien palveluksessa olevat. Jos kuulut edellä mainittuihin ammattiryhmiin ja olet työssäsi saanut tietää henkilöstä, jonka sosiaalihuollon tarve on ilmeinen, sinun on ohjattava hänet hakemaan sosiaalipalveluja.

Jos henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan tai jos lapsen etu sitä välttämättä vaatii, sinun on viipymättä tehtävä ilmoitus, vaikka et saisikaan henkilön suostumusta. Salassapitosäännökset eivät estä ilmoituksen tekemistä.

  • Jos tiedät apua tarvitsevan henkilön henkilötunnuksen, klikkaa yllä olevaa "Siirry palveluun" -linkkiä ja täytä sähköinen ilmoitus. Palvelu ei toimi Internet Explorer -selaimella. Käytä sen sijaan Chromea, Firefoxia tai Safaria.
  • Jos et tiedä henkilötunnusta, täytä tulostettava lomake (ulkoinen linkki)(pdf) ja postita tai faksaa se Espoon aikuissosiaalityön toimistoon. Yhteystiedot ovat lomakkeen alareunassa.