Huoli-ilmoitus yli 65-vuotiaasta espoolaisesta

Voit tehdä ilmoituksen ikääntyneestä henkilöstä, jos olet huolissasi hänen pärjäämisestään, terveydestään tai turvallisuudestaan. Nopein ja helpoin tapa huoli-ilmoituksen tekemiseen on soittaa tai lähettää sähköposti Seniorineuvonta Nestoriin.

 

Milloin huoli-ilmoitus tehdään?

Huoli-ilmoituksen tarkoituksena on varmistaa, että vanhus saa tarvitsemansa huolenpidon silloinkin, kun hän ei sitä itse osaa tai ymmärrä pyytää. Voit tehdä ilmoituksen ikääntyneestä henkilöstä, jos olet huolissasi hänen pärjäämisestään, terveydestään tai turvallisuudestaan.

Kuka voi tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö. Suosittelemme, että kerrot henkilölle tekeväsi hänestä ilmoituksen.

Miten teen ilmoituksen?

  • Jos olet huolissasi yli 65-vuotiaasta espoolaisesta, tee ilmoitus Seniorineuvonta Nestoriin puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löydät sivun alaosasta.
  • Jos tiedät apua tarvitsevan henkilön henkilötunnuksen, voit tehdä huoli-ilmoituksen sähköisesti(ulkoinen linkki). Jos teet ilmoituksen sähköisesti, valitse lomakkeella alueeksi Seniorineuvonta ja palveluohjaus Nestori.
  • Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee kiireellisissä asioissa ympäri vuorokauden.
  • Jos tilanne on henkeä uhkaava, soita hätäkeskukseen p. 112.

Mitä tapahtuu ilmoituksen jälkeen?

Huoli-ilmoitukset käsitellään arkipäivisin. Olemme ilmoituksen perusteella yhteydessä vanhukseen ja selvitämme hänen tilanteensa ja tarpeensa. Sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisina meillä on vaitiolovelvollisuus, joten emme voi antaa yksityishenkilöön liittyviä tietoja huoli-ilmoituksen tekijälle.

Näin teet ilmoituksen ammattilaisena

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilla on ilmoitusvelvollisuus, jos he kohtaavat työssään henkilön, jonka pärjäämisestä, terveydestä tai turvallisuudesta ovat huolissaan. Toivomme, että ammattilaiset tekevät huoli-ilmoituksen ensisijaisesti sähköisesti(ulkoinen linkki). Sähköistä ilmoitusta tehdessäsi, valitse lomakkeella alueeksi Seniorineuvonta ja palveluohjaus Nestori.  Jos sähköisen ilmoituksen tekeminen ei ole mahdollista, myös ammattilaiset voivat tehdä vanhusta koskevan huoli-ilmoituksen soittamalla tai lähettämällä sähköpostin Seniorineuvonta Nestoriin.

Seniorineuvonta Nestori

Muutoksia yhteydenottokanavissa

Länsi-Uudenmaan ikääntyneitä ja heidän läheisiään palvelee 20.12.2022 alkaen hyvinvointialueen yhteinen Seniori-info. Kuntakohtaiset ikääntyneiden neuvontanumerot poistuvat käytöstä. Seniori-infosta saat apua hyvinvointiin, ikääntymiseen, arkielämään sekä palveluihin (esim. omaishoito, muistisairaudet, asuminen) liittyviin kysymyksiin. Ikääntyneiden palveluihin hakeutuminen tapahtuu jatkossa keskitetysti alueen yhden numeron kautta. 

20.12.2022 käynnistyvä Seniori-info palvelee arkisin klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostitse: 

  • Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi (itäinen alue)