Tehdään yhdessä hiilineutraali Espoo 2030

  • Osallistuminen ja vaikuttaminen
13.3.2023 13.27Päivitetty: 20.3.2023 9.30
Espoon visuaalinen ilme. Piirrettyjä hahmoja pöydän ympärillä.

Tule mukaan Espoo-yhteisön yhteiselle matkalle kohti hiilineutraaliutta.

Espoo on valittu Euroopan komission 100 ilmastoneutraalin ja älykkään kaupungin missioon. Tämä tarjoaa koko Espoo-yhteisölle mahdollisuuksia edistää hiilineutraaliutta, luoda kestävää kasvua ja vauhdittaa muutosta kohti vihreää ja digitaalista siirtymää. Kutsumme kumppanit mukaan yhteistyöhön ja ilmastokaupunkisopimukseen, jossa kuvataan Espoo-yhteisön toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. 

Espoon ilmastokaupunkisitoumus valmistellaan paikallisessa yhteistyössä osana Euroopan komission 100 ilmastoneutraalia ja älykästä kaupunkia -missiota kanssa vauhdittamaan vihreää ja digitaalista siirtymää, luomaan edellytyksiä kestävälle kasvulle ja lisäämään ilmastotyön hiilikädenjälkeä. Tavoitteena on vahvistaa koko Espoo-yhteisöä kansainvälisesti kiinnostavana vähähiilisten ratkaisujen kokeilu- ja innovaatiokeskittymänä.

Sitoumus koostuu yhteisestä sitoumustekstistä, jonka kaupunki ja kumppanit allekirjoittavat, sekä kumppanikohtaisista liitteistä. Valmistelun aikana kartoitetaan kumppaneiden toiveita yhteistyölle kaupungin kanssa ja luodaan malli EU-mission paikalliseen yhteistyöhön Espoossa.

Jätä yhteystietosi, olemme sinuun yhteydessä!

⇨ Ilmoittaudu mukaan(ulkoinen linkki)

Espoon kaupungin tietosuojaselosteet

  • Kestävä kehitys
  • Ilmasto
  • Yrittäjyys