Ilmakuva Yläkartanontien keski- ja itäosa, Soukantie sekä Soukanraitti
Ilmakuva Yläkartanontien keski- ja itäosa, Soukantie sekä Soukanraitti. Kuvassa näkyy rakenteilla oleva kevyen liikenteen alikulku Soukanpuiston kohdalla.

Yläkartanontien keski- ja itäosa, Soukantie sekä Soukanraitti

Kadut ja liikenneEspoonlahti

Urakassa saneerataan Yläkartanontien keski- ja itäosa, Soukantie sekä Soukanraitti.

Hankkeen kuvaus

Urakka käsittää Yläkartanontien keski- ja itäosan Soukan liikekeskuksen länsipuolelta Soukanväylälle saakka. Soukantietä parannetaan Yläkartanontieltä Soukan kappelille saakka. Soukanraittia taas ehostetaan Yläkartanonaukion ja Soukan kentän välillä, ja työhön sisältyy myös Soukantorin kunnostaminen. Ulkovesiallas saneerataan samassa yhteydessä.

Katujen ajoratoja ja kevyen liikenteen väyliä uusitaan ja samalla uusitaan sekä saneerataan laajasti vesihuoltoa, kaukolämpöverkkoa sekä kaapelireittejä. Soukanpuiston kohdalle rakennetaan uusi entistä avarampi alikulkusilta kevyelle liikenteelle ja nykyinen Soukansilta Yläkartanontien yli saneerataan. Sujuvat vaihtoyhteydet metroon järjestetään metroaseman läheisyyteen tehtävillä linja-autopysäkeillä sekä viihtyisillä kevyen liikenteen järjestelyillä. Alueelle istutetaan puita ja pensaita ja yleisesti alueen katumiljöön arvokkuutta ja kaupunkimaista ilmettä lisätään. Myös valaistusta uusitaan laajalti.

Keväällä 2023 tehdään vielä viimeistelytöitä.

Hankkeen perustiedot:

Toteutusaika:

kesäkuu/2021- kevät/2023

Urakoitsija:

TerraWise Oy

Kaupungin rakennuttajan edustaja:

Hannu Lehtikankare

 

 

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100