Viherkallion päiväkoti

RakentaminenLeppävaara

Viherkallion päiväkodin tontille toteutetaan Viherkallion ja Viherrannan päiväkodit korvaava uudisrakennus. Hanke korvaa samalla tontilla sijainneen, vuonna 1974 käyttöönotetun huonokuntoisen Viherkallion päiväkodin sekä läheisen, vuodesta 2018 poiskäytöstä olleen Viherrannan päiväkotirakennuksen. Molemmat rakennukset on purettu uudisrakennuksen tieltä.

Viherkallion päiväkoti suunnitellaan kahdelletoista lapsiryhmälle. Päiväkodin tilat suunnitellaan 10kk-6-vuotiaille lapsille. Lapsiryhmien tilat jäsennetään kotialueiksi, jotka kaikki varustetaan 25 lapselle.

Lapsiryhmien tilat suunnitellaan kotialuepareiksi, joilla on yhteiset sisäänkäynnit ja kuraeteiset. Kullakin kotialueella on oma eteisaula ja pesutila. Kullakin kotialueella on kolme ryhmähuonetta. Kaikkia ryhmähuoneita käytetään monipuoliseen toimintaan. Yksi ryhmähuoneista kalustetaan siten, että sitä voidaan käyttää lepoon.

Monitoimisali suunnitellaan ja varustetaan lasten liikuntakäyttöön sopivaksi. Monitoimisali ja ruokailutila suunnitellaan niin, että kuntalaiset voivat käyttää tiloja iltaisin.

Viherkallion päiväkodin energiaratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Tavoitteena on, että 10% rakennuksen käyttämästä energiasta on paikallatuotettua energiaa.

Päiväkotirakennuksen suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Gylling-Vikström Oy. Urakoitsijana toimii Jatke Toimitilat Oy.

Suunnittelu: 2022
Rakentamisen valmistelu: 2022-2023
Rakentaminen: huhtikuu 2023-syyskuu 2024