Tuomarilan viljelypalsta-alueen perusparannus

PuistotEspoon keskus

Urakassa parannetaan Tuomarilan viljelypalsta-alueen kuivatusta salaojituksella ja avo-ojien kunnostuksella, rakennetaan käytäviä, rajataan viljelypalstat uudestaan ja uusitaan vesijohdot ja vesipisteet. Viljelijöiden monivuotisia kasveja varten perustetaan siirreistutusalue.

Työt alkavat syksyllä siirrealueen rakentamisella. joka on kooltaan noin 400m2. Palstaviljelijät siirtävät säästettävät kasvit palstaltaan siirrealueelle.  Alueelta poistetaan rakentamisen vuoksi vain välttämättömät puut ja pensaat.  Syksyn aikana kynnetään viljelypalstat ja kunnostetaan avo-ojat alueen peruskuivatuksen toimimiseksi.  Osa nykyisistä avo-ojista korvataan salaojilla.

Viljelypalsta-alueelle rakennetaan käytävät, joiden murskepintainen kulkuosuus on reilun metrin levyinen. Vesipisteet uusitaan ja asennetaan vesijohdot. Vesipisteitä asennetaan 36 kpl. Nyt käytössä olleista viljelypalstoista poistetaan kolme ja perustetaan 24 kpl uusia palstoja. Palstat jaetaan uudelleen 100 neliön suuruisiksi. Yksi viljelypalstoista soveltuu liikuntaesteisille. Se rakennetaan kivituhkapintaiseksi ja palstalle tuodaan aikanaan viljelylaatikoita kysynnän mukaan.

Pysäköintipaikalle asennetaan viralliset liikennemerkit. Paikoitusalueelle tulee neljän tunnin pysäköintirajoitus ja yksi liikkumisesteisten autopaikka. Uusi, 2,5 metriä leveä, kivituhkapintainen polkuyhteys rakennetaan pysäköintialueelta kuntopolulle.

Rakentaminen tapahtuu pääosin vuoden 2023 aikana.

Lisätietoja asiasta Espoon kaupungin suunnittelun nettisivulta Tuomarilan viljelypalsta-alue.(ulkoinen linkki)

 

 

 

Hankkeen perustiedot

Arvioitu toteutusajankohta: syyskuu 2022 – joulukuu 2023

Pääurakoitsija: Espoon kaupunki

Vihertyöpäällikkö: Sami Hämäläinen