Havainnollistava kuvitus Tapiolan jalkapallostadionista illalla, edustalla ihmisiä kävelemässä.
Havainnekuva stadionin eteen suunnitellulta aukiolta.Kuva: Espoon kaupunki

Tapiolan urheilupuiston uudistushanke

AsemakaavoitusTapiola

Tapiolan urheilupuistosta suunnitellaan puistomaisen vihreää, ilmastoviisasta ja helposti lähestyttävää urheilu- ja tapahtumapaikkaa. Alue sijaitsee Tapiolassa, Urheilupuiston metroaseman pohjoispuolella. Kaavahanke käynnistyi joulukuussa 2019. Kaava on tullut voimaan 12.10.2022. Kaavahanke on verkkosivustolla vielä noin vuoden ajan.

Kaavan nimi

Tapiolan jalkapallostadion

Aluenumero

210807

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Lainvoimainen

Hakija

Espoon kaupunki

Taustatietoa

Asemakaavan muutos on osa Tapiolan urheilupuiston pitkäjänteistä kehittämistä. Suunnittelun tavoitteena on kehittää urheilupuiston ilmettä ja omaleimaisuutta. Urheilupuistoon rakennettava jalkapallostadion mahdollistaa kansainvälisen tason pelien ja suurten tapahtumien järjestämisen.   

Liikunnan ja urheilun lisäksi puistoon tulee palveluita ja asuntoja. Erityistä huomiota kiinnitetään puiston ilmastovaikutuksiin. Kulkuyhteydet urheilupuistoon ja sen läpi suunnitellaan sujuviksi etenkin kävelijöille, pyöräilijöille ja joukkoliikenteen käyttäjille. Urheilupuiston ideointiin ovat osallistuneet asukkaat ja muut puiston käyttäjät.  

Yhteyshenkilöt

Toni Saastamoinen

arkkitehti, asemakaavoitus+358 40 5208272Tekniikantie 15, Otaniemi

Marno Hanttu

liikenneinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8772749Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!