Kolme ilmakuvaa, joihin on merkattu korjattavien siltojen sijainnit.
Korjattavien siltojen sijainnitKuva: Maanmittauslaitos

Nuottaniemen, Rantaraitin, Lehtokaskenportin, Vehaksen ja Pakankylän siltojen korjaukset

Kadut ja liikenneEspoonlahtiKalajärviMatinkylä

Urakka käsittää Nuottaniemen ja Rantaraitin siltojen peruskorjaukset. Pakankylän sillalle tehdään ylläpitokorjaus kuten myös Lehtokaskenportin sillalle. Vehaksen silta korjataan lokakuussa.

Sijainti

Useampi sijainti

Vaihe

Rakentaminen

Hankkeen kuvaus

Urakassa kunnostetaan Nuottaniemen ja Rantaraitin sillat alikulkuineen. Lehtokaskenportin alikulku ja sillan alusrakenteet ennallistetaan. Pakankylän sillan rakenteet korjataan.

Nuottaniemen silta sijaitsee Nuottaniementien Nokkalanpuiston risteyksen pohjoispuolella. Sillan vedeneristys ja asfaltit uusitaan, reunapalkit kunnostetaan. Alusrakenteiden pinnat tasoitetaan ja maalataan. Sillan pintavesien kuivatus rakennetaan uudelleen. Kaiteet uusitaan. Luiskien kenttäkiviverhoukset korjataan. Alikulun valaisimet vaihdetaan. Raitti asfaltoidaan.

Myös Rantaraitin alikulku sijaitsee Nuottaniementiellä hieman Nuottaniemen alikulusta itään. Sillan reunapalkit, vedeneristys, reunakivet ja asfaltit uusitaan. Alus- ja päällysrakenteet puhdistetaan ja pinnoitetaan uudelleen. Alikulun luiskien kiveykset kunnostaan. Korjataan sadevesien aiheuttamat vauriot. Kaiteet uusitaan.

Lehtokaskenportin silta sijaitsee Nöykkiönkadulla Kaskimaan risteyksen länsipuolella. Sillan alusrakenteet puhdistetaan, pinnoitetaan uudelleen sekä suojataan töhrynkäsittelyaineella. Myös sillan kansilaatan ala- ja sivupinnat puhdistetaan ja pinnoitetaan. Luiskien kenttäkiviverhous asennetaan uudelleen paikoilleen.

Vehaksen kevyen liikenteen sillan törmäysvauriot korjataan. Silta nostetaan pois paikoiltaan 15.10. ja nostetaan takaisin paikalleen 22.10.. Silta nostetaan korjaustöiden ajaksi kevyen liikenteen väylälle.  Ajankohtaista -otsikon alta löydät lisätietoja ja opastekuvan kiertoreitistä. 

Pakankylän silta ylittää Snettansinpuron Peltoraitilla, joka yhdistää Bodomintien ja Snettansintien. Maatuen pudonneet kivet asennetaan takaisin paikalleen. Sillan betonisten kaidepylväiden halkeamat puhdistetaan ja täytetään sekä asennetaan uudet kaiteet. Sillan näkyvät betoni ja kivipinnat pestään.

Hankkeen perustiedot

Arvioitu toteutusajankohta:

huhtikuu 2021 – marraskuu 2021

Pääurakoitsija: 

Tehan Oy

Hankepäällikkö:

Osmo Tiililä

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

09 816 25100