Matinkylän urheilupuiston opastauluun on rajattu urakkaalue
Matinkylän urheilupuiston opastaulu, johon on rajattu suunnilleen se alue, jossa töitä tehdään.

Matinkylän urheilupuisto, liikuntapaikkojen ja viheralueiden rakentaminen

PuistotMatinkylä

Urakassa rakennetaan puistoraitteja, pelikenttiä ja kuntoilualue Matinkylän urheilupuiston eteläosassa.

Rakennushankkeen kuvaus

Matinkylän urheilupuiston jäähallin eteläpuolelle rakennetaan pelikenttäalue ja yleisurheilukentän eteläpuolelle kuntoilualue. 

Pelikenttäalueelle rakennetaan tennis-, koripallo- ja monitoimikentät. Tennis- ja monitoimikenttä katetaan hiekkatekonurmella. Koripallokenttä asfaltoidaan ja asfaltin päälle asennetaan pelikentille tarkoitettu kestävä akryylipinnoite (esim. plexipave), johon maalataan pelimerkinnät. Kentät aidataan muovipinnoitetulla metalliverkkoaidalla.

Kuntoilualueelle asennetaan mm. etupunnerrus-, vaakasoutu-, jalkakyykky-, penkkipunnerrusulkokuntoiluvälineet. Kuntoilualueen pintamateriaali on hiekkatekonurmi. Alueelle aiemmin sijoitettuja nykyisiä parkour- ja ulkokuntoiluvälineitä siirrellään uusille paikoille.

Urakassa asennetaan liikunta-alueille hulevesiviemäri ja salaojitetaan kuntoilualue. Viheralueita raivataan ja siistitään. Puistokäytävän rakennekerrokset uusitaan Iirislahden- ja Ladonkulmapolun risteysalueelta etelään n. 70 metrin matkalta ja kuntoilualueen kohdalta. Muilta osuuksilta puistokäytävät kunnostetaan ja katetaan kivituhkalla. Valaistusta uusitaan.  

Urakka alue aidataan. Työn aikana tulee olemaan tilapäisiä liikennejärjestelyitä. Yhteydet käytössä oleville urheilupuiston toiminnoille tulee säilyttää rakentamisen aikana. 

 

Hankkeen perustiedot

Toteutusaika: kesäkuu 2023- marraskuu 2023

Päätoteuttaja: Unisport Infra Oy

Kaupungin rakennuttajan edustaja: Jorma Kohonen