Viistoilmakuvassa on muuttuvaan Tietäjäntien ja Kalevalantien risteyksen kortteliin esitetty uusi rakentaminen luonnosmaisilla valkoisilla laatikoilla.
Ilmakuva muuttuvasta korttelista.Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Maarinsolmun eritasoliittymä

AsemakaavoitusTapiola

Kehä 1:n läntiseen tasoliittymään Tekniikantien ja Kalevalantien kohdalla suunnitellaan eritasoliittymää, jonka tavoitteena on parantaa merkittävästi liikenteen sujuvuutta alueella. Kaavamuutoksella rajataan liittymän tarvitsema alue. Tavoitteena on kehittää Maarinsolmua Tapiolan keskuksen pohjoisena pääsisääntuloa tehostamalla maankäyttöä eritasoliittymän ympäristössä. Kalevalantien ja Kehä 1:n kulmaukseen on suunnitteilla 8-kerroksinen puurakenteinen asuinkerrostalo opiskelijoille. Asuinrakennusten korttelialueelle esitetään noin 7 000 kerrosneliötä. Valtuusto on hyväksynyt kaavan 12.12.2022 ELY:n oikaisukehotuksen jälkeen.

Kaavan nimi

Maarinsolmu

Aluenumero

221400

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Hyväksymisvaihe

Hakija

Yksityinen maanomistaja

Yhteyshenkilöt

Hanna Kiema

arkkitehti, asemakaavoitus040 6365 108Tekniikantie 15, Otaniemi

Olli Koivula

suunnitteluinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu046 877 3003Tekniikantie 15, Otaniemi

Ina Westerlund

maisema-arkkitehti040 636 9256Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!