Punatiilisten pitkulaisten rakennusten väleistä aukeaa näkymiä pihoille. Harjakattoisten rakennusten muoto on yksinkertainen ja ikkuna-aukot säännöllisissä riveissä. Pihoilla on kasvillisuutta ja mäntyjä.
Otaniementien varteen on suunnitteilla täydennysrakentamista ja uutta liiketilaa.Kuva: JKMM Arkkitehdit

Kivimiehen täydennysrakentaminen

AsemakaavoitusTapiola

Otaniemen Kivimiehessä ajantasaistetaan kaavaa erottamalla katumaiset kulkuyhteydet kaduiksi, osoittamalla puistoalueet ja täsmentämällä korttelien kaavamääräyksiä vastaamaan käyttötarkoituksia. Samalla mahdollistetaan täydennysrakentaminen työpaikkarakentamiseen. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt kaavaehdotuksen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 30.8.2023.

Kaavan nimi

Kivimies

Aluenumero

220209

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Hyväksymisvaihe

Hakija

Yksityinen maanomistaja

Taustatietoa

Kaavalla säilytetään alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä ja rakennuksia. Samalla mahdollistetaan maltillinen täydennysrakentaminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman jälkeen uuden asuinrakentamisen sisältänyt alueen eteläosa on erotettu omaksi kaavakseen.

Yhteyshenkilöt

Toni Saastamoinen

arkkitehti, asemakaavoitus+358 40 5208272Tekniikantie 15, Otaniemi

Olli Koivula

suunnitteluinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8773003Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!