Ilmakuvassa on rajattu Heisipuunkujan leikkipaikka sinisellä viivalla.
Ilmakuvaan on rajattu leikkipaikan alue sinisellä viivalla

Heisipuunkujan leikkipaikan purkusuunnitelma on valmistunut

PuistotEspoon keskus

Heisipuunkujan leikkipaikan (Heisipuunkuja 5 A, 02770 Espoo) purkusuunnitelma on valmistunut. Purkaminen tehdään Espoon leikkipaikkaohjelman 2016-2026 mukaisesti ja se sisältää leikkivälineiden poistamisen ja keinutelineen turva-alustan korvaamisen kivituhkapinnalla. Purkamisen jälkeen Heisipuunkujan katuaukio tulee toimimaan oleskelutilana. Purkamisen yhteydessä aukiota on tarkoitus kehittää sijoittamalla sinne uusia kalusteita sekä kasvillisuutta.

Vaihe

Lainvoimainen

Aukion lopullinen suunnitelma löytyy tämän sivun kohdasta ”ladattavat tiedostot”. Suunnitelma on laadittu pohjautuen elo-syyskuussa järjestetyn asukaskyselyn tuloksiin. Kyselyssä pyysimme asukkailta toiveita ja mielipiteitä aukion jatkokehitykseen liittyen. Liitteenä on myös kyselyn tuloksista laadittu yhteenveto.

Kyselyn tuloksien pohjalta aukiosta laadittiin ensiksi luonnossuunnitelma oli nähtävillä tällä sivulla syys-lokakuun vaihteessa jolloin siitä pystyi jättämään palautetta. Luonnossuunnitelma ei saanut asukkailta kommentteja.

Aikataulu

Leikkipaikan purkaminen ja oleskelutilan rakentaminen tehdään samanaikaisesti, ja tavoitteena on toteuttaa ne lähivuosien aikana.

Korvaava leikkipaikka

Purkamisen jälkeen lähin leikkipaikka on Jalavapuiston leikkipaikka, joka sijaitsee noin 60 metrin etäisyydellä osoitteessa Heisipuunkuja 2 B, 02770 Espoo. Leikkipaikalta löytyy välineitä sekä pienille että isommille lapsille.

Heisipuunkujan leikkipaikan purkamisesta johtuen Jalavapuiston leikkipaikka tullaan uudistamaan samanaikaisesti Heisipuunkujan leikkipaikan purkamisen kanssa. Hankkeessa huomioidaan muun muassa Heisipuunkujan leikkipaikan purkamisesta johtuva kävijämäärän kasvu, sekä tarkoituksena on tarjota monipuolisemmat ja turvallisemmat leikkimahdollisuudet kaikenikäisille lapsille.

Voit lukea lisää hankkeesta Jalavapuiston leikkipaikan internet-sivulta osoitteesta:

espoo.fi → Jalavapuiston leikkipaikka(ulkoinen linkki)

Saavutettava tai Ei saavutettava -merkintä tiedostonimessä ilmaisee voiko tiedoston tarvittaessa lukea avustavalla teknologialla, kuten ruudunlukuohjelmalla.

Yhteystiedot

Annika Kemppainen

Suunnitteluhortonomi+358 40 639 4373Tekniikantie 15, Otaniemi