Turvallinen ja viihtyisä Espoo

Turvallinen ympäristö on hyvän kaupunkielämän perusedellytys.

Espoo rakennuttaa ja rakentaa yhteistä kaupunkitilaa ja turvallisuus on osa kaikkea suunnittelutyötä, rakentamista, käyttöä sekä ylläpitoa. Viihtyisästä kaupunkiympäristöstä, josta pidetään huolta, välittyy viesti sen valvonnasta ja arvostuksesta.

Kaupunki vahvistaa arkiturvallisuutta myös tukemalla yhteisöllisyyttä ja ehkäisemällä syrjäytymistä sekä tuottamalla laadukkaita palveluja. Turvallisuuden edistäminen on osa kaupungin toimintakulttuuria.

Asukkaiden Espoo

Voimme vaikuttaa lähiympäristömme viihtyisyyteen myös omilla teoillamme. Ympäristön siistinä pitäminen, fiksu käytös ja itsestä ja toisista huolehtiminen luovat turvallista Espoota.

Asukkaat voivat myös osallistua yhteisen kaupunkiympäristön suunnitteluun ja kehittämiseen, esittää mielipiteensä kaavahankkeista ja antaa kaupungille palautetta. Turvallisuuskävelyillä mietitään yhdessä asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja viranomaisten kanssa lähiympäristön turvallisuutta. Asukasfoorumeissa käsitellään muun muassa oman alueen viihtyvyyteen ja turvallisuuteen liittyviä asioita. 

Safe Espoo-podcast SoundCloudissa(ulkoinen linkki)

 

Muualla espoo.fi sivustolla:

Hätätilanteet Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita 112.

Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu

Katuvalaistus

Ympäristövalvonta