Valtuustoaloite Saramäki luistelukenttien kunnossapidosta sääolosuhteiden mukaan

15.2.2021 Valtuustoaloite luistelukenttien kunnossapidosta sääolosuhteiden mukaan

Espoolaiset ovat saaneet tänä vuonna nauttia kunnon talviolosuhteista. Erityisesti koronapandemian vuoksi on ollut hienoa, että kaupunki on ylläpitänyt espoolaisille erinomaisia ulkoliikuntapalveluita. Sisäharrastukset ovat olleet tauolla, mutta ulkona on
voinut liikkua turvaväleistä huolehtien. Olemme päässeet nauttimaan niin hiihtolenkeistä upeilla laduilla kuin riemukkaista luisteluhetkistä ulkokentillä ympäri Espoota.

Espoon luistelukenttien jäädytystä jatketaan nykysuunnitelmien mukaan helmikuun loppuun asti. Tämän jälkeen kenttiä hoidetaan vain auraamalla maaliskuun puoleenväliin saakka. Jos sää sallii ja talviset olosuhteet jatkuvat vielä helmikuun jälkeen, innokkaita luistelijoita riittäisi varmasti. Jos luistelukenttiä ei enää jäädytetä, kenttien kunto heikkenee runsaan käytön myötä.

Hiihtolatujakin ajetaan niin kauan, kuin sää sen sallii. Luistelukenttiä tulisi kohdella samalla lailla. Espoossa on n. 80 luistelukenttää, eli kaupunki voisi tehdä alueellisesti kattavan kunnossapitosuunnitelman ja jatkaa edes osan niistä jäädytystä, jos resurssit eivät riitä koko kenttäverkoston ylläpitoon.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Espoo jatkaa luistelukenttien jäädytystä kevättalvella niin kauan, kuin talvisia olosuhteita riittää, eli tarvittaessa myös helmikuun jälkeen.

Espoossa 15.2.2021 valtuutettu Sara Saramäki (kesk.)

Yrjö Rossi
Aulikki Pentikäinen
Mari Anthoni
Rauli Virtanen
Kirsi Äkerlund
Inka Hopsu
Juri Aaltonen
Johanna Karimäki
Mia Laiho
Helka Hosia
Kaarina Järvenpää
Henna Partanen
Juhani Kähärä
Tiina Ahlfors
Tiina Elo
Pinja Nieminen
Liisa Kivekäs
Maria Guzenina
Jukka Kilpi
Hanna Konttas
Fred Granberg
Martti Hellström
Anitra Ahtola