Valtuustoaloite Partanen vegaaniruokavaihtoehdon tarjoaminen

7.6.2021 Valtuustoaloite vegaaniruokavaihtoehdon tarjoamisesta kaikilla kaupungin järjestämillä aterioilla

Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelmassa (SECAP) yhtenä tavoitteena on pienentää ruoasta syntyviä ilmastovaikutuksia muun muassa lisäämällä kausi- ja lähiruoan sekä kasviskomponenttien osuutta ateriapalveluissa. Yksi keino on mahdollistaa ilmastoystävällistä vegaaniruokavaliota noudattaville vegaaniruoka-annoksen saaminen kaikilla kaupungin tarjoamilla aterioilla.

Espoon kouluissa on vuodesta 2019 alkaen tarjottu vegaaniruokaa sitä haluaville oppilaille ja opettajille. Espoon kaupungilla on töissä noin 14 000 työntekijää, joista monet syövät kaupungin järjestämää lounasta koulujen ulkopuolellakin. Esimerkiksi päiväkodeissa vegaaniruokaa ei ole tarjolla vegaaniruokavaliota noudattavien perheiden lapsille kuin ei myöskään päiväkotien työntekijöille.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että: Vegaaniruokaa aletaan tarjota kaikilla kaupungin järjestämillä aterioilla sitä erikseen haluaville, ateriaan oikeutetuille henkilöille siten, että vegaaniruoan saamiseksi riittää pelkkä erityisruokavalioilmoitus.

7.6.2021 Espoossa Henna Partanen

Tiina Elo
Päivi Raunu
Mikki Kauste
Rauli Virtanen
Saara Hyrkkö
Johanna Värmälä
Johanna Karimäki
Risto Nevanlinna
Pinja Nieminen
Ulla Palomäki
Aulikki Pentikäinen
Jaana Wessman
Ekim Özdemir
Tiina Ahlfors
Inka Hopsu