Valtuustoaloite Pakarinen Saramäki Skeittipaikka Saunalahti-Kauklahti-Vanttila alueelle

13.9.2021 VALTUUSTOALOITE Skeittipaikka Saunalahti-Kauklahti-Vanttila alueelle.

Espoo on sitoutunut kehittämään kaupungin eri alueita tasapuolisesti. Tärkeä osa tasapuolisuutta on taata espoolaisille lapsille ja nuorille yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua kohtuullisen matkan päästä kotoa. Mahdollisuudet liikuntaharrastuksille tulee toteuttaa aluerakentamisen (lisärakentamisen) yhteydessä. Uusille alueille muuttaa erityisesti nuoria lapsiperheitä. Lähiliikuntatilat ja kentät on oltava valmiina ja ne on voitava tavoittaa pyöräillen.

Skeittaus lajina on muodostunut lasten ja nuorten keskuudessa entistä suositummaksi liikunnanmuodoksi. Laji on monipuolinen ja kustannuksiltaan edullinen. On tärkeää, että skeittipaikkoja löytyy tasaisesti kaupunkimme alueelta. Saunalahti, Kauklahti, Vanttila alueelta skeittipaikka puuttuu, vaikka alueella asuu huomattavan suuri määrä lapsia ja nuoria ja käyttötarve tämänkaltaiselle paikalle on ilmeinen.

Me allekirjoittaneet valtuutetut teemme aloitteen, että Espoo osoittaisi nopealla aikataululla skeittiradan paikan ko alueelle ja aloittaisi muut rakentamista vaativat toimenpiteet. Erityisesti tässä ajassa, kun covid-19 vuoksi moni lapsi ja nuori on tippunut ohjatun harrastustoiminnan ulkopuolelle, on tämänkaltaisille matalankynnyksen harrastuspaikoille erityisen suuri tarve ja peruste.

Espoo 13.9.2021 Riikka Pakarinen ja Sara Saramäki

Saramäki Sara

Guzenina Maria

Kivekäs Liisa

Kajava Henna

Järvenpää Kaarina

Ahlfors Tiina

Ruoho Veera

Karimäki Johanna

Nevanlinna Risto

Poutala Mika

Laukkanen Antero

Korhonen Henri

Löyttyniemi Meri

Hopsu Inka

Marttila Helena