Valtuustoaloite Granberg Kaupunki peruu pilottihankkeen maksullisesta pysäköinnistä Tapiolan Tuulikujalla

7.6.2021 Valtuustoaloite Kaupunki peruu pilottihankkeen maksullisesta pysäköinnistä Tapiolan Tuulikujalla

Pysäköintiesitys Kohteessa Hagalund, Vindängen

Espoo on ottanut käyttöön maksullisen pysäköinnin Hagalundin Vindängenissä. Tämä vaikuttaa epäoikeudenmukaisesti julkisen terveydenhuollon kodin henkilökuntaan. Hoitajilla ei ole järkevää tapaa tehdä työmatkaa Vindängenissä kuin autolla. He tulevat usein WestNylandista, koska he ovat ruotsinkielisiä. Heitä on noin 50 ja he työskentelevät vuoroissa, 24/7. Siksi ei ole myöskään mahdollista kuvitella julkista liikennettä.

Pysäköintimaksu, joka on hieman yli 1 euro tunnilta 6 päivänä viikossa, tulee kohtuuttomaksi osaksi heidän kuukausittaista nettopalkkaansa. Samalla tiedämme, että espoolaisilla jakoko maassa on jatkuvasti pulaa tämäntyyppisestä henkilökunnasta. Maksullinen pysäköinti Vindängenissä vaikeuttaa tärkeän hoivakodin toimintaa.

Vindgrändenissä on myös päiväkoti, jonka henkilökunta on myös riippuvainen siitä, että alueelle voi pysäköidä. Ei kuitenkaan ole esimerkiksi kauppoja tai muita, jotka vaatisivat rajoitettua pysäköintiaikaa tai pysäköityjen autojen kiertoa.

Allekirjoitimme siis valtuutetut ja ehdotamme, että kaupunki peruu pilottihankkeen maksullisen pysäköinnin kera Hagalundin Vindängenissä.

Espoo 17.5.2021
Fred Granberg