Valtuustoaloite Ampuja moposuoran rakentamiseksi Juvanmalmille

15.11.2021 Valtuustoaloite moposuoran rakentamiseksi Juvanmalmille

Ehdotan, että Juvanmalmille rakennetaan moposuora.

Pohjois-Espoon nuoret ovat oireilleet ilmeisesti osin tekemisen puutteen vuoksi ja Juvanpuiston koulun nuorisotilan käyttöäkin on jouduttu rajoittamaan. Nuorille pitää nyt saada tekemistä. Moposuora voisi olla yksi sellainen paikka, jossa nuori voisi toteuttaa itseään haluamallaan tavalla.

Talousarvion käsittelyssä on moposuoran kustannuksiksi mainittu 600.000 euroa. En usko, että tarvitsemme tuollaista summaa moposuoran toteutukseen. Juvanmalmilla on Juvan Teollisuuskatu 25:n kohdalla olemassa Juvan Teollisuuskadun ja Läntisen teollisuuskadun välissä vanha 900 metrin mittainen hiekkatien pätkä, joka saattaisi kelvata sellaisenaan, jos se päällystetään ja asennetaan valaistus. Luultavasti toteutus maksaisi huomattavasti vähemmän kuin 600.000 euroa.

Paikkana Juvan Teollisuuskatu Eerolan loka-auto varikon vieressä on erittäin sopiva moposuoralle verrattuna mihin tahansa paikkaan koko Espoossa. Kyseisessä paikassa ei aiheudu häiriötä ympäröivälle asutukselle, tielinjaus on hieman sivussa vieressä menevästä kadusta ja Juvanmalmille on kuitenkin mopolla helppo tulla laajalta alueelta. Taloutta isompi kysymys saattaa olla turvallisuus ja vastuukysymykset, mutta ne täytyy selvittää ennen rakentamista. Liitteenä Tukesin lausunto mopoharjoitteluradasta.

Espoossa 15.11.2021

Ampuja Ari

Korhonen Henri

Lahtinen Teemu

Kajava Henna

Keronen Jiri

Juvonen Arja

Järvinen Hannu