Valtuustoaloite Aaltonen Rantaraitin toteutuksen vaihtoehdot suunniteltava

24.2.2020 valtuustoaloite Rantaraitin toteutuksen vaihtoehdot suunniteltava

Espoon rantaraitti on kaikkien ylpeys. Raittia on vuosikymmeniä kehitetty askel askeleelta yhä paremmaksi, Rantaraitin kaava on Matinkylän Nuottaniemen osalta vuodelta 1989 eli 31 vuoden takaa. Alueella ei ehkä asu enää ketään tai vain muutamia henkilöitä, jotka asuivat alueella jo vuonna 1989.

Riippumatta siitä, millä tavalla Nuottaniemen alueella raitin tarvitsemien kiinteistöjen omistukset siirtyvät kaupungille, kestää raitin toteuttaminen pikaisen arvion mukaan helposti 10 vuotta. Ehkä paljon pidempään. Tämä tarkoittaa, että kaavan hyväksymisestä sen toteuttamiseen menisi parhaassa tapauksessa vähintään 41 vuotta.

Me allekirjoittaneet esitämme valtuustoaloitteena, että ainakin Nuottaniemen länsiosasta laaditaan yksityiskohtainen raitin valmiiksi toteuttamissuunnitelma (aikataulu ja kustannusarvio rantaraitin valmiiksi rakentamiseksi).

Aikatauluarvio tulee laatia aiemmat kokemukset huomioiden erikseen eri toteutusvaihtoehdoille (vapaaehtoiset kaupat ja lunastusmenettely). Suunnitelman tulee sisältää myös arvio maakauppojen kustannuksista eri vaihtoehdoissa.

Espoossa 24.2.2020 Juri Aaltonen   

Kari Uotila   
Teemu Lahtinen
Markku Sistonen  
Leena Luhtanen  
Liisa Kivekäs
Tiina Ahlfors   
Jaana Wessman  
Martti Hellfors
Ali Abdirahman  
Johanna Värmälä  
Habiba Ali
Aulikki Pentikäinen  
Pinja Nieminen  
Saara Hyrkkö
Mika-Antti Kauste  
Sirpa Hertell   
Päivi Raunu