Valmiusryhmän raportit koronatilanteesta

Kaupungin valmiusryhmä on strategiseen johtamiseen ja kaupunkitasoisen tilannekuvan ylläpitoon perustettu ryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja. Ryhmä on kokoontunut viikoittain lokakuun 2021 loppuun asti. Säännölliset kokoukset ja raportointi päättyivät marraskuun 2021 alussa mutta aloitettiin jälleen 24.11.2021. Toistamiseen säännölliset kokoukset ja raportointi päättyivät 2.3.2022.

Kaupungin johtaminen häiriötilanteissa, kuten koronavirusepidemian aikana, perustuu normaaliin hallintorakenteeseen ja päätöksentekojärjestelyihin. Espoon kaupungin varautuminen ja jatkuvuudenhallinta toteutetaan kaupungin valmiusohjeen mukaisesti.

Kaupungin valmiusryhmä on strategiseen johtamiseen ja kaupunkitasoisen tilannekuvan ylläpitoon perustettu ryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja.

Operatiivinen toiminta tapahtuu kaupungin linjaorganisaatiossa toimialoilla, konsernihallinnossa ja kaikissa konserniyhteisöissä.

Valmiusryhmä toimii yhteistyössä HUS:n ja THL:n sekä muiden kaupunkien ja eri viranomaisten valmiusorganisaatioiden kanssa.

Kaupunginhallitus toimii tartuntatautilain mukaisena kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaavana toimielimenä. Mahdollisista karanteeneista päättää tartuntatautilääkäri.

Valmiusryhmän tilannekuvaraportit

Valmiusryhmä julkaisi tilannekuvaraporttejaan viikoittain lokakuun 2021 loppuun saakka. Tuoreimmat raportit löytyvät yhä tältä sivulta.

Koronatilanne Espoossa 2.3.2022

Julkaisemme tietoja Espoon koronavirustilanteesta kerran viikossa keskiviikkoisin. Luvut kuvaavat tilannetta edellisviikon keskiviikosta julkaisua edeltävään tiistaihin. Luvut ovat kumulatiivisia eli tartuntojen määrässä näkyvät myös jo kaikki taudista parantuneet espoolaiset.

Espoon kaupungin toimintakyky on hyvä

Espoon kaupungin toimintakyky on hyvä kaikilla toimialoilla.

Koronaneuvontapuhelimeen soittaneille asiakkaille soitetaan takaisin samana tai seuraavana päivänä.

Rokotusten ajanvarauspuhelimeen soittaneille soitetaan takaisin alle tunnissa.

Lähes 598 000 rokotetta annettu Espoossa

Espoossa on annettu yhteensä 597 608 koronarokotetta, joista kolmansia rokotusannoksia on 141 852. Espoon rokotekattavuuden ikäryhmittäin voi katsoa THL:n sivuilta(ulkoinen linkki).

Koronarokotuksiin on nyt hyvin aikoja saatavilla. Jaamme rokotuksia myös ilman ajanvarausta. Ajantasainen tieto on tarkistettavissa sivulta espoo.fi/koronarokotus.

Muuta ajankohtaista