Valmiusryhmän raportit koronatilanteesta

Kaupungin valmiusryhmä on strategiseen johtamiseen ja kaupunkitasoisen tilannekuvan ylläpitoon perustettu ryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja. Ryhmä on kokoontunut viikoittain lokakuun 2021 loppuun asti. Säännölliset kokoukset ja raportointi päättyivät marraskuun 2021 alussa mutta aloitettiin jälleen 24.11.2021.

Kaupungin johtaminen häiriötilanteissa, kuten koronavirusepidemian aikana, perustuu normaaliin hallintorakenteeseen ja päätöksentekojärjestelyihin. Espoon kaupungin varautuminen ja jatkuvuudenhallinta toteutetaan kaupungin valmiusohjeen mukaisesti.

Kaupungin valmiusryhmä on strategiseen johtamiseen ja kaupunkitasoisen tilannekuvan ylläpitoon perustettu ryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja.

Operatiivinen toiminta tapahtuu kaupungin linjaorganisaatiossa toimialoilla, konsernihallinnossa ja kaikissa konserniyhteisöissä.

Valmiusryhmä toimii yhteistyössä HUS:n ja THL:n sekä muiden kaupunkien ja eri viranomaisten valmiusorganisaatioiden kanssa.

Kaupunginhallitus toimii tartuntatautilain mukaisena kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaavana toimielimenä. Mahdollisista karanteeneista päättää tartuntatautilääkäri.

Valmiusryhmän tilannekuvaraportit

Valmiusryhmä julkaisi tilannekuvaraporttejaan viikoittain lokakuun 2021 loppuun saakka. Tuoreimmat raportit löytyvät yhä tältä sivulta.

Koronatilanne Espoossa 19.1.2022

Julkaisemme tietoja Espoon koronavirustilanteesta kerran viikossa keskiviikkoisin. Luvut kuvaavat tilannetta edellisviikon keskiviikosta julkaisua edeltävään tiistaihin. Luvut ovat kumulatiivisia eli tartuntojen määrässä näkyvät myös jo kaikki taudista parantuneet espoolaiset.

Espoon kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden toimialan toimintakyky huono

Espoon kaupungin toimintakyky on hyvä lukuun ottamatta hyvinvoinnin ja terveyden toimialaa. Henkilöstön sairauspoissaolot ja siirrot vaikeuttavat kaikkea toimintaa hyvinvoinnin ja terveyden toimialalla.

Koronaneuvontapuhelimeen soittaneille asiakkaille soitetaan takaisin keskimäärin 3 vuorokauden kuluessa (72 tunnissa).

Rokotusten ajanvarauspuhelimeen soittaneille soitetaan takaisin keskimäärin 9 tunnissa.

Emme enää raportoi koronatestauksen ja -jäljityksen viiveistä. Syynä on se, että suosittelemme laboratoriotestausta enää vain riskiryhmiin kuuluville, rokottamattomille täysi-ikäisille sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijöille. Myös jäljityksessä keskitymme nyt vain näihin ryhmiin. Raportoitavat luvut eivät siis kuvaisi todellista koronatilannetta.

Yli 541 000 rokotetta annettu Espoossa

Espoossa on annettu yhteensä 541 249 koronarokotetta, joista kolmansia rokotusannoksia on 91 737. Espoon rokotekattavuuden ikäryhmittäin voi katsoa THL:n sivuilta(ulkoinen linkki).

Rokotusten ajanvaraustilanne muuttuu nyt nopeasti. Ajantasainen tieto on tarkistettavissa sivulta espoo.fi/koronarokotus.

Muuta ajankohtaista