Koronatodistus eli koronapassi Espoossa

Euroopan Unionissa on käytössä yhteinen koronatodistus eli ns. koronapassi.

Päivitetty 1.12. 

EU:n koronatodistus eli koronapassi koostuu kolmesta eri todistuksesta: 

  • todistus koronarokotuksesta,
  • todistus koronatestituloksesta,
  • todistus sairastetusta koronavirustaudista. 

Suomessa koronatodistuksen saa Omakannasta. Todistuksessa on tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Koronatodistus toimii myös koronapassina.

Tallenna tai tulosta koronatodistus eli koronapassi itsellesi Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.  

Miten toimin ongelmatilanteessa?

Todistuksen saa siitä maasta tai kunnasta, missä on saanut rokotteen

EU-koronarokotustodistuksen saa siitä maasta tai kunnasta Suomessa, jossa rokotus on annettu. Suomessa koronarokotustodistuksen voi saada vain Suomessa annetuista ja Suomessa käytössä olevista rokotevalmisteista. 

Pyydä siis todistus siitä maasta, jossa olet saanut rokotuksen. EU-maan myöntämä koronatodistus toimii muissa EU-maissa, kunhan todistus on kirjattu yhteisten käytäntöjen mukaan.  

Muualla kuin Suomessa annetuista rokotuksista on mahdollista kirjata tieto kotimaiseen sähköiseen potilaskertomukseen, mutta Suomessa rokotustodistuksen voi saada vain Suomessa annetuista rokotuksista ja Suomessa käytössä olevista rokotevalmisteista.

Jos tarvitset matkustamista varten muun todistuksen kuin Omakannasta saatavan EU:n koronatodistuksen, esimerkiksi tiedot molemmista rokotteista tai todistus pelkästään englanniksi, olethan yhteydessä yksityiseen palveluntarjoajaan.

Jos olet saanut rokotuksen työterveyshuollossa, ongelmatilanteissa ole yhteydessä rokotteen antaneeseen tahoon.

Espoon kaupunki ei myönnä ulkomailla annetuista koronarokotuksista EU-todistuksia. Mikäli tarvitset EU-todistuksen, pyydämme olemaan yhteydessä rokotuksen antaneeseen tahoon.

Koronapassi voimassa 6 kuukautta sairastumisesta

Koronavirustaudin sairastaneilla koronapassi on voimassa 180 päivää positiivisesta koronavirusnäytteestä. EU:n koronatodistuksen saa myös silloin, kun henkilö on saanut kaksi koronavirusrokotetta tai hänellä on enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronavirustestitulos. Myös sairastetusta koronavirustaudista ja yhdestä rokoteannoksesta saa Suomessa toimivan koronapassin.