Lomautus- ja irtisanomistilanteet

Neuvomme yrityksiä hoitamaan mahdolliset lomautus- ja irtisanomistilanteet vastuullisesti. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Neuvonta lomautus- ja irtisanomistilanteissa

TE-toimiston muutosturva-asiantuntijat neuvovat ja auttavat yrityksiä ja työnantajia henkilöstön vähentämiseen ja lomauttamiseen liittyvissä tilanteissa. Palvelut voidaan räätälöidä työnantajakohtaisesti. Annamme tietoa ja neuvomme myös muutoskoulutuksen ja täsmäkoulutuksen vaihtoehdoista. Autamme myös irtisanottavan henkilöstön uudelleen työllistymisessä. Ota yhteyttä sähköpostitse: tyonantajapalvelut@espoo.fi

Lisätietoa palveluista TE-toimiston verkkosivuilla(ulkoinen linkki).

BE-studio: Muutosturva - Näin toimit vastuullisesti lomautus- ja irtisanomistilanteissa

Videon sisältö:
- Yrittäjän työttömyysturva (1:30​)
- Vaihtoehdot henkilöstön sopeuttamiseen (3:30​)
- YT-prosessin eteneminen ja työnantajan vastuut (5:24​)
- Henkilöstön lomauttaminen (12:42​)
- Yritysten kustannustuki (14:44​)
- TE-toimiston Kasvuväylä yritysten tukena kriisitilanteissa (17:37​)

Katso video Business Espoon YouTube-kanavalla(ulkoinen linkki)

Katso BE-studiosta ohjeet miten toimit vastuullisesti, mikäli joudut lomauttamaan tai irtisanomaan henkilöstöä. BE-studion asiantuntijavieraana Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluiden palveluvastaava Riku Hautamäki. Studiota isännöi Espoon kaupungin elinkeinopäällikkö Harri Paananen.

Muutosturva

TE-palvelut tuottavat maksutonta neuvontaa henkilöstön vähentämiseen liittyvissä tilanteissa. Neuvonta voidaan järjestää myös tiedotustilaisuuksina työnantajan tiloissa. Tietoa annetaan muutosturvaan, työttömyysturvaan, työnhakuun yms. liittyvistä asioista.

Lisätietoja muutosturvasta TE-palveluiden verkkosivuilla(ulkoinen linkki).