Tapiolan talvirieha

  • Kulttuuritapahtumat
Julkaistu: 13.10.2021 12.58

"Tapiolan viihtyisä kävelykeskus täyttyy ympäri vuoden järjestettävistä tapahtumista, joista yksi suosituimmista on alkuvuonna järjestettävä Tapiolan Talvirieha. Vuonna 2016 teemaa väritti ystävänpäivä ja tapahtuma järjestettiin lauantaina 13.2. klo 10-18 keräten tuhansia kävijöitä. Sisältö koostui lapsiperheille suunnatusta tekemisestä, kuten sirkuskoulusta, askartelusta ja koiravaljakkoajelua, sekä ruokamyynnistä.

Vastaamme Tapiola Toimii ry:ssä tapahtuman koordinoinnista, järjestelyistä ja markkinoinnista. Toteutus tehdään yhteistyössä perinteisesti Espoon alueen Lionsien sekä Tapiolan alueen yritysten kanssa, ja heidät kutsutaan mukaan ideointiin jo alkuvaiheessa. Vuonna 2016 yhteistyökumppanina oli myös Espoon Kulttuurikeskus, joka järjesti illalla Ystäväluistelun Tapiolan keskusaltaan Jääpuutarhassa.

Tapahtuman suunnittelu käynnistetään loka-marraskuussa. Tapiola Toimii ry huolehtii perusfasiliteetit, kuten luvat, sähköt ja tilat. Laadimme turvallisuussuunnitelman ja teemme yleisötilaisuudesta ilmoituksen poliisille. Tilaamme järjestysmiehet, ensiapupalvelun sekä järjestäjän vastuuvakuutuksen Folksam Vahinkovakuutukselta. Lainaamme toimijoille tarvikkeita, pöytiä ja tiloja. Organisoimme alueelle lumenkuljetuksen lumiliukumäkeä ja koiravaljakkoa varten, pöytiä eri tapahtumapisteisiin ja tapahtumakyltit alueelle.

Tuotamme myös yleisölle maksutonta sisältöä tapahtumiin, minkä toteuttaminen vaatii kustannusten lisäksi myös aikaa, henkilöresursseja sekä yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa. Lionsien edustajat vastaavat omien tapahtumapisteidensä järjestelyistä ja miehityksestä. Heidän tuottonsa ohjataan hyväntekeväisyyteen, kuten Karjalan Avulle, MLL:lle tai SOS-Lapsikylälle. Yritykset olivat vuonna 2016 mukana omilla ystävänpäivätarjouksillaan. Lisäksi liikkeissä järjestettiin esittelyjä, avoimet ovet -tapahtumia sekä maistiaisia.

Tapahtumaa mainostetaan laajasti eri tavoin. Vuonna 2016 varasimme alueelta Abribus-paikkoja, teetimme 70x100 ja A3 -kokoisia julisteita, joita jaoimme liikkeisiin ja päiväkoteihin. Tilasimme keskuksen alueella jaettavaksi 3000 kpl A5 -kokoisia 4-sivuisia flyereita, joista löytyi tapahtuman ohjelma sekä liikkeiden tapahtumatarjouksia. Järjestimme kahtena viikonloppuna niiden jaon Tapiolan keskuksen alueella. Tuotimme tapahtumapisteisiin opasteet ja A-ständeihin ohjelmajulisteet.

Laitoimme myös Länsiväylä -lehden etusivulle näyttävän ½ sivun mainoksen. Lähetimme lehdistötiedotteet eri medioille sekä päivitimme verkkoon tapahtumailmoitukset. Teimme Tapiola Toimii ry:n omille nettisivuille oman alasivun tapahtumalle ohjelmatietoineen ja liikkeiden tarjouksineen. Käytämme tapahtumissamme kattavasti Facebookia, Instagramia ja Twitteriä. Mainostamme myös maksetuilla mainoksilla Facebookissa ja useilla tapahtumapostauksilla.

Tapahtumaa kehitetään joka vuosi edellisvuosien kokemusten ja palautteiden perusteella. Sosiaalisen median välityksellä saamme spontaania palautetta myös suoraan tapahtumakävijöiltä. Palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista, mikä puolestaan kertoo siitä, että tällaisille tapahtumille on tarvetta ja ne koetaan yhteisöllisesti arvokkaiksi."

toukokuussa 2016,
Krista Östman
Tapiola Toimii ry

Tapiola