Karakallio-päivä

  • Kulttuuritapahtumat
Julkaistu: 13.10.2021 13.02

"Karakallio-päivä on alueen asukkaille suunnattu koko perheen ilmaistapahtuma Karakallion torilla Espoo-päivänä elokuussa. Pääjärjestäjinä ovat Karatalo sekä Karakallio-Seura. Lisäksi tapahtuman järjestelyissä ovat olleet mukana paikalliset yhdistykset ja toimijat, kuten partiolaiset, urheiluseurat sekä yhdistykset.

Tapahtuman suunnittelu aloitetaan kahdeksan kuukautta aiemmin. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä, ja kulut jaetaan pääjärjestäjien kesken. Tapahtuma sisältää neljä tuntia musiikki-, tanssi- ja sirkusesityksiä, työpajoja, kirpputori-, ruoka- ja käsityömyyntiä, pieniä kilpailuja sekä vuoden karakalliolaisen palkitsemisen.

Markkinointia tehdään yhdessä koko kesän ajan. Tietoja päivitetään toimijoiden nettisivuille sekä ilmaisille menopalstoille. Tapahtuman aikana tietoa jaetaan Facebookin ja Instagramin kautta. Joskus ostamme myös Länsiväylä -lehdestä ilmoitustilan. Kadun varsille pystytetään edellisenä päivänä laminoituja itse tehtyjä luvanvaraisia kylttejä toivottamaan kävijät tervetulleiksi.

Karakallio-päivästä tehdään poliisille yleisötilaisuudesta ilmoitus, johon liitetään toripaikan käyttölupa, meluilmoitus, lavarakennelmien turvallisuustodistus, pelastus- ja turvallisuussuunnitelma (riskit ja ennaltaehkäisy) sekä torikartta. Espoon ympäristökeskuksen ympäristötarkastajalta tarkistetaan meluluvan tarpeellisuus. Koska kyseessä on perhetapahtuma keskellä päivää, melulupaa ei ole aiempina vuosina tarvittu, kun tapahtumasta ilmoitetaan kuitenkin lähikerrostalojen ilmoitustauluilla. Varmistamme poliisilta paljonko järjestyksenvalvojia tarvitaan, jotta osaamme tilata heitä oikean määrän. Tässä tapahtumassa ei tarvita erikseen liikenteenohjausta, sillä katujen sulkemiselle, tilapäisille liikennemerkeille tai pysäköintijärjestelyille ei ole ollut tarvetta. Torin ympärillä ja lähialueella on ollut myös tarpeeksi pysäköintitilaa.

Sateeseen varaudumme hankkimalla suojat sähkölaitteisiin. Kompastusten välttämiseksi peitämme johdot messumatoilla ja kouruilla. Huolehdimme, että telttakatoksissa on riittävät painot tuulen varalta sekä paloturvalliset kankaat. Torille varataan sammutuskalustoa ja ensiapuvälineet. Lisäksi SPR on ollut edustamassa toimintaansa, jolloin paikalla on myös heidän puolestaan ensiaputaitoisia. Työpajoissa toimitaan turvallisesti ja käytetään tarvittaessa suojakäsineitä.

Torille vuokrataan tarjouspyyntöjen kautta esiintymislava, äänentoisto, ulkokäyttöön soveltuvia pöytiä ja penkkejä sekä arvioidun kävijämäärän mukaisesti bajamajoja, joista yksi on inva-wc. Sähkön käytöstä sovitaan paikallisen Karakallion Huollon kanssa. Jätesäkkejä varataan riittävästi ja toimijat huolehtivat oman telttansa siisteydestä. Järjestäjät huolehtivat lopuksi, että tori jää siistiksi.

Vuonna 2015 päivä oli onneksemme lämpimän aurinkoinen, ja kävijöitä kerääntyi torille yhteensä noin 400."

toukokuussa 2016,
Marianne Marttila
Karatalo

Leppävaara