Aktiiviseen elämään

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.2.2016 klo 14.06

Espoossa on monipuolisia osallistumismahdollisuuksia. Tarjolla on mm. liikuntaa, kulttuuria, kursseja, yhdessä tekemistä ja hyvinvointia edistäviä ryhmiä. Myös järjestötoiminta on aktiivista.

Ryhmätoiminta

Kaupunki tarjoaa monenlaista ryhmätoimintaa. Kohdennettua ryhmätoimintaa ovat muun muassa Intoa elämään -hyvinvointikurssit, Ystäväpiiri-ryhmät yksinäisille ikäihmisille, Kohtaamistaide sekä Muistorasia.

Palvelukeskukset

Palvelukeskukset ovat ikäihmisten kohtaamispaikkoja, jossa voit ruokailla, harrastaa esimerkiksi liikuntaa tai kädentaitoja, tavata alueen ikäihmisiä sekä osallistua virkistys-, kulttuuritapahtumiin tai järjestötoimintaan.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi ystävänä, juttukaverina, asiointiapuna, saattajana, ulkoiluseurana, lukuapuna, atk-apuna tai säestäjänä. Voit myös toimia vertaisohjaajana ryhmässä ja tuoda oman osaamisesi muiden iloksi.  Vapaaehtoistoiminta tuo elämään sisältöä ja tarkoitusta.

Järjestöt

Järjestöt ja seurat tarjoavat helpon keinon tavata ihmisiä ja viettää aikaa mielekkäällä tavalla. Järjestöissä on myös vireää harrastustoimintaa.

Senioriliikuntaa

Ikääntyessä liikunnan merkitys korostuu. Senioreiden liikuntakurssit on suunniteltu tukemaan ja kehittämään liikunta- ja toimintakykyä sekä vastaamaan erityisesti ikääntyneiden terveysliikunnan tarpeisiin. Kaikki 68 vuotta täyttäneet espoolaiset saavat maksuttomia liikuntapalveluita 68+ Sporttikortilla.

Kulttuuria

Kulttuurikeskuksissa ja -taloissa on runsaasti tarjontaa, mm. konsertteja, näyttelyjä, teatteria ja elokuvia. Voit tilata kulttuurikaverin, jonka voi tilata seuraksi ja tueksi mukaan kulttuuritapahtumaan. Kulttuuriketju välittää taide- ja kulttuurielämyksiä espoolaisille vanhuksille ja hoitohenkilökunnalle hoivakodeissa, palvelutaloissa ja -keskuksissa.

Kursseja ja opetusta

Espoon työväenopisto järjestää kursseja useilla ainealueilla. Ikäihmisten yliopistossa voi opiskella kuka tahansa ikäihminen riippumatta pohjakoulutuksesta tai ammattitaustasta.

Kirjastot

Espoon kirjastot järjestävät monipuolista ohjelmaa.